🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

В български град забраняват отглеждането на повече от два домашни любимеца

Това не е нелепа шега, а реална част от измененията в Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в Община Стара Загора. Изискването ще бъде прието на първо четене от общинските представители. Тяхното заседание ще се състои на 31 юли 2014 година, четвъртък.

Забраната за отглеждане на повече от два домашни любимеца (котки и кучета) се отнася за всички населени места в община Стара Загора и касае живущите в апартаменти, къщи, включително дворовете им, както и парцелите земя около тях.

По думите на Емил Христов, който е представител на Общинския съвет в града на липите, тези изменения целят осигуряване спокойствието на старозагорци. Другият мотив, който откриваме в мотивите към Наредбата, е, че така градът ще стане по - чист и красив.

А ако се питате какво ще се случи с животните, които надхвърлят допустимия брой, в Наредбата ясно е указано следното правило:

"При констатиране на животни над допустимия брой по алинея 6 на собствениците им се дава предписание за тяхното доброволно премахване от имота. След това се предприемат действия на служители от Общински приют за безстопанствени кучета по отвеждането им от имота."

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Анонимен
Този, който го е измислил, е болен мозък... толкова е нелепо ... свят без животни " ще стане по - чист и красив" - пфууу - Ега ти индивидите ..
1. Ива Михайлова
Това което прочетох по-горе ме остави безмълвна...Мисля си че конкурсът за идиоти никога няма да бъде закрит...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...