🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Започна ваксинацията на дивите животни срещу Бяс

Ваксинацията на дивите хищници срещу Бяс започна на 23 април. Тя се осъществява по въздух с подкрепата на Българската агенция по безопастност на храните.

За операцията са предвидени общо 8 самолета, които ще разпръскват над 1 500 000 примамки.

Местата, на които са пуснати примамките се отбелязват с GPS-система. Над населените места и водоемите, ваксини няма да бъдат разпръсквани!

Ветеринарните специалисти съветват да бъдете внимателни при по - продължителните разходки с вашите любимци и те да бъдат на повод, за да се избегнат неприятни инциденти.

Също така, примамките не бива да се пипат за да не се разруши тяхната цялост! При случаен контакт с примамката се посъветвайте с лекар!

Предвидените области за ваксинация са: София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Добрич, Силистра, Варна, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Пазарджик, Смолян и Благоевград.

Ваксиналните примамки

Състоят се от кубче с размери 2/3/2 см  и са направени с много характерна неприятна миризма на загнило (мърша), която да привлича хищниците. Чрез изяждането на ваксината се получава самоваксиниране. В самата примамка има включен тетрациклинов маркер, който се отлага в зъбите и костите на животното.

1 кв.км = 20 примамки = от 150 метра височина

Ваксиналната програма за Бяс се осъщестява с подкрепата на Българската агенция по безопасност на храните и Европейската комисия за съфинансиране, като по този начин се подпомага нейната реализация.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...