Назад до Дакел

Дакел

  1. Дакел
  2. Външен вид на Дакел
  3. Физическа характеристика на Дакел
  4. Характер и поведение на Дакел
  5. Отглеждане и дресировка на Дакел
  6. Здравословен статус и проблеми при Дакел
  7. Анатомични особености на Дакел
  8. Исторически данни, митове и легенди за Дакел
  9. Интересни факти за Дакел

Интересни факти за Дакел

- Дакелите се класифицират към групата на хрътките, но се водят все повече дискусии дали това е коректно. Много дакели, особено тези с твърд косъм имат поведение и външен вид, което наподобява повече на териерите.

Най - силният аргумент за връзката им с хрътките е тяхното невероятно обоняние. Те използват обонянието си за да проследяват животни и по това те си приличат и с пойнтерите.

Колко копае дакелаОт друга страна те са много упорити кучета и обичат да копаят дупки, като това им поведение ги свързва с териерите. Дакелите са единствената сертифицирана порода кучета, която ловува едновременно под и над земята.

Има описан случай на дакел, който е изкопал 10 метрова дупка, за да стигне до жертвата си!

- Стандартните и миниатюрните дакели са признати почти навсякъде, но заешките дакели не се признават от клубовете в САЩ и Обединеното кралство. Те обаче са признати от другите членове на FCI, организация включваща 83 държави от целия свят.

- Все по - често хората си взeмат за домашен любимец кучета от тази порода, които имат среден размер и не спадат нито към миниатюрните, нито към стандартните дакели. Този тип дакели се наричат "tweenies" и не попадат в официалната класификация.

- Установено е, че дакелите с остра козина са най - често срещани в САЩ.

- Според данни от 2011 година дакел от Ню Йорк е успял да доживее цели 23 години.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Благодаря
BAystoqn
те са малките чудеса Момчето е срамежливо Момата бие и хапе наред товаса времени неща
BAystoqn
имам си малка залагалка симпятяга на 4 месеца вече аз съ м и основата Зъбките хапиме яко но си ме обичка и ма си и жених на 2 години кой то се срина ка то я видя на сетрами
След баба Шер на 14 год, която вече е в небесните ловни полета си имам Ика на 36 дни! Любов с любов се лекува!
Нашето мило същество загина нелепо на Цветница.Беше много мила,обичаше ни много и ние нея.Беше на 10 години.Много ни е тежко.Много липсва на всички
Виж още отзиви
Коментирай
loading...