Назад до Гастрит при кучето

Гастрит при кучето

  1. Гастрит при кучето
  2. Етиология на Гастрит при кучето
  3. Клинични признаци на Гастрит при кучето
  4. Диагноза, развой и прогноза на Гастрит при кучето
  5. Лечение на Гастрит при кучето

Клинични признаци на Гастрит при кучето

Клинични признаци на Гастрит при кучетоАпетитът на болните кучета е намален или напълно липсва. Важен клиничен признак е повръщането или опитите за повръщане.

Ако причина за възпалението е преяждането, в повечето случаи след повръщането и изпразването на стомаха състоянието на животните бързо се подобрява и те напълно оздравяват.

Често повърнатата материя е с кисела неприятна миризма и е обагрена жълтеникаво.

От устата се усеща неприятна миризма и езикът е обложен с белезникав налеп.

При дълбока палпация зад мечовидиия хрущял под лявата ребрена дъга животното чувства болка. Температурата в някои случаи е слабо повишена с 1 - 2 °С. В повечето случаи конюнктивите са зачервени и пулсът е слабо учестен.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 3 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Магдалена Петкова
Здравейте, имам ротвайлер на 7 год ,днес след хранене започна до повръща , първо беше на несмляна храна , а следващите два пъти имаше малко кръв . Много се притеснявам, трабва ли да я заведа на лекар или да изчакам.
Бонка Георгиева
Здравейте, имам Ирландски сетер на 12 години. Много съм превързана към него и когато страда, страдам и аз / това е присъщо за всички, които имат домашни лщбимци /. От известно време има проблем със ставите на крачетата. За четвърти пет се опитвам да му дам НСПВС и винаги има проблем. Сега е с повръщане двукратно на ден. Почти не се храни. Лежи и спи през целия ден. Вечер става неспокоен. Отпаднал е. Предполагам, че тези оплаквания са свързани отново с приема на НСПВС. Разбира се вече е ги приема, но със тоянието му не се подобрява. Сега прочетох във форума, че е нужно да мине поне седмица, но мо се иска да подобря някак си състоянието му. Започнах да му давам от днес Омепразол 20 мг дн. Предноте 2-3 дни му давах Фанотидин, но без ефект. Ще съм Ви благодарана, ако ме посъветвате какво да направя. Но - шпа - тб подходящи ли са в момента?
д-р БауБау
До 24. Гергана Георгиева - очевидно гастрита е хроничен. Това, което може да опитате е смяна на храната, на марката на храната! Бихме посъветвали да опитате с Proplan.
Гергана Георгиева
Здравейте, имам Кокер шпаньол на 6 години, имаме остановен гастрит вече, пием Фамотидин 30 минути преди хранене всеки път в противен случай започват проблемите със стомаха, от три месеца яде един вид гранули "Уж специални за проблеми стомаси на Роял Кънин" но предпочита варен картоф или хляб! От скоро ни се появи и дерматит по едното задно краче и корема, мажем пръскаме с какво ли не по лекарско предписание но за момента не изчезва напълно появяват се пъпчици чат пат. мажем го и пръскаме отново с медикаментите но никаква промяна вече се притеснявам и аз да не би пък и лекарят ни да не знае какво да предприеме попринцип е добър, но не е възможно това лечение да не свършва и през три дни да сме на доктор. Ще съм благодарна ако някой сподели мнение или знание по темата. Благодаря, предварително!
д-р БауБау
До 22. Borisova22 - бихме Ви посъветвали да потърсите и второ мнение! При положение, че продължава да повръща е необходимо да се направят пълни изследвания (ако не са направени), които да включат освен кръвна картина и ехограф, с което да се огледат добре вътрешните органи, предвид възрастта на кученцето и най-вече панкреаса! Затопляйте повече храната му (ако давате друга освен гранули), тъй като на тази възраст обонянието започва доста да отслабва и понякога също е един от факторите за отказ от храна. Храненето сега трябва да бъде диетиично - има специални лечебни храни, както гранулирани така и консерви, които са точно за подобни храносмилателни проблеми. Успех!
Коментирай
loading...