Гастрит при кучето

Лечение на Гастрит при кучето

Как се лекува Гастрит при кучетоВашият ветеринарен лекар ще прецени най - добре състоянието на Вашето куче и ще предприеме най - подходящото лечение.

Препоръчва се болните животни да се оставят 1 - 2 дни на гладна диета. След това може да им се дава запарка от лайка, овесена супа, месен бульон и др.

Примерни рецепти

За апетит се препоръчва следната прескрипция:

Rp.:

      Ac. hydrochloridi diluti

     Pepsini аа 3.0

     Aquae destillatae 150.0

M.D.S. По 1 чаена лъжичка 15-20 min преди хранене.

При хиперацидитет:

Лечение на Гастрит при кучетоRp.:

         Natrii bicarbonici 15.0

         Elaeosacchari Menthae piperitae 5.0

M.D.S. По 1/3 чаена лъжичка 2 - 3 пъти дневно.

При продължително повръщане:

1 Rp.:

          Cocaini hydrochlorici 0.1

          Sol. adrenalini 0.1 - 1.0 %

          Aquae destillatae 10.0

M.D.S. По 3 - 4 капки в супена лъжица вода 2 - 3 пъти дневно.

2 Rp.:

         T-rae iodi, Chloroformii аа 10.0

M.D.S. По 3 - 4 капки в супена лъжица вода 2-3 пъти дневно.

При нарушаване на общото състояние се използват антибиотици, сърдечни средства, витамин А, С и B1. Поради настъпване на дехидратация на организма вследствие от повръщането се препоръчва и съответна флуидна терапия. За намаляване на коремните болките се дават болкоуспокояващи.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Магдалена Петкова
Здравейте, имам ротвайлер на 7 год ,днес след хранене започна до повръща , първо беше на несмляна храна , а следващите два пъти имаше малко кръв . Много се притеснявам, трабва ли да я заведа на лекар или да изчакам.
Бонка Георгиева
Здравейте, имам Ирландски сетер на 12 години. Много съм превързана към него и когато страда, страдам и аз / това е присъщо за всички, които имат домашни лщбимци /. От известно време има проблем със ставите на крачетата. За четвърти пет се опитвам да му дам НСПВС и винаги има проблем. Сега е с повръщане двукратно на ден. Почти не се храни. Лежи и спи през целия ден. Вечер става неспокоен. Отпаднал е. Предполагам, че тези оплаквания са свързани отново с приема на НСПВС. Разбира се вече е ги приема, но със тоянието му не се подобрява. Сега прочетох във форума, че е нужно да мине поне седмица, но мо се иска да подобря някак си състоянието му. Започнах да му давам от днес Омепразол 20 мг дн. Предноте 2-3 дни му давах Фанотидин, но без ефект. Ще съм Ви благодарана, ако ме посъветвате какво да направя. Но - шпа - тб подходящи ли са в момента?
д-р БауБау
До 24. Гергана Георгиева - очевидно гастрита е хроничен. Това, което може да опитате е смяна на храната, на марката на храната! Бихме посъветвали да опитате с Proplan.
Гергана Георгиева
Здравейте, имам Кокер шпаньол на 6 години, имаме остановен гастрит вече, пием Фамотидин 30 минути преди хранене всеки път в противен случай започват проблемите със стомаха, от три месеца яде един вид гранули "Уж специални за проблеми стомаси на Роял Кънин" но предпочита варен картоф или хляб! От скоро ни се появи и дерматит по едното задно краче и корема, мажем пръскаме с какво ли не по лекарско предписание но за момента не изчезва напълно появяват се пъпчици чат пат. мажем го и пръскаме отново с медикаментите но никаква промяна вече се притеснявам и аз да не би пък и лекарят ни да не знае какво да предприеме попринцип е добър, но не е възможно това лечение да не свършва и през три дни да сме на доктор. Ще съм благодарна ако някой сподели мнение или знание по темата. Благодаря, предварително!
д-р БауБау
До 22. Borisova22 - бихме Ви посъветвали да потърсите и второ мнение! При положение, че продължава да повръща е необходимо да се направят пълни изследвания (ако не са направени), които да включат освен кръвна картина и ехограф, с което да се огледат добре вътрешните органи, предвид възрастта на кученцето и най-вече панкреаса! Затопляйте повече храната му (ако давате друга освен гранули), тъй като на тази възраст обонянието започва доста да отслабва и понякога също е един от факторите за отказ от храна. Храненето сега трябва да бъде диетиично - има специални лечебни храни, както гранулирани така и консерви, които са точно за подобни храносмилателни проблеми. Успех!
Коментирай
loading...