Назад до Овчарски и пастирски кучета. Кучета подкарвачи

Източно-европейска овчарка

  1. Източно-европейска овчарка
  2. Външен вид на Източно-европейска овчарка
  3. Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

С терминът "Източно-европейска овчарка" у нас се нарича вътрепородният тип немска овчарка, който се е формирал в бившият Съветски съюз за период от приблизително 15 години.

Макар и да не е известна колкото класическата Немска овчарка, този тип овчарка притежава сходни черти с нея и не е за подценяване.

Произход
Русия
FCI номер на стандарта
№ ---
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
---
American Kennel Club (AKC)
---
British Kennel Club (KC)
---
Класификация по интелигентност
---
Тегло
35 - 45 кг
Ръст
60 - 70 см

1. Източно-европейска овчарка

Външен вид, Космена покривка, Окраски, Отглеждане, Дресировка, История, Здраве и др.

2. Външен вид на Източно-европейска овчарка

Тип на космената покривка и видове окраска. Цвят на очите.

3. Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Колко тежи Източно-европейската овчарка и колко е висока? Особеноси на тялото, очите, ушите и др.
Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

д-р БауБау
на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!
Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.
източно - европейска овчарка
Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)
Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973
Арон
Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.
Коментирай
loading...