Назад до Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

  1. Източно-европейска овчарка
  2. Външен вид на Източно-европейска овчарка
  3. Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Външен вид на Източно-европейска овчарка

Космена покривка

Източноевропейска овчаркаИзточно-европейската овчарка се отличава с права, доста гъста и твърда космена покривка с много добре развит подкосъм.

Окраска

По отношение на окраската козината може да бъде:

  • Зонарно (вж. Зонарен косъм) сива
  • Зонарно рижава (червеникава) с разнообразие от оттенъци
  • Чепрачна – крайниците са кафяви или малко по – светли с добре очертан гръб и страни
  • Черна
  • Черна със светли петна – петната се намират на конкретни места – анална област, странично на главата, пред гърдите, крайниците

Очи и нос

Очите са тъмни на цвят, а носната гъба е черна.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

д-р БауБау
на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!
Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.
източно - европейска овчарка
Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)
Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973
Арон
Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...