Назад до Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

  1. Източно-европейска овчарка
  2. Външен вид на Източно-европейска овчарка
  3. Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Размери и тегло

Тази овчарка е по – едра от класическият тип Немска овчарка. На тегло мъжките достигат 38 – 47 кг, а женските – 30 до 39 (40) кг. Височината при холката им е в границите на  60 - 70 см: Мъжки - 65-70 (75) см; Женски – 61 - 66 см.

Тяло и глава

Колко тежи източноевропейската овчаркаХарактеристика на източноевропейска овчаркаИмат набито и здраво тяло, с отлично развита костна мускулатура. Главата е доста голяма и обемна, като в черепната част е умерено широка, а челото е плоско.

Очи

Очите са изразителни, поставени косо и са с овален разрез. Клепачите прилягат плътно.

Уши

Ушите са средно големи и прави с краища, сочещи напред и нагоре. Поставени са високо и имат формата на равнобедрен триъгълник.

Опашка

В спокойно състояние опашката е отпусната и достига до скакателните стави. Покрита е с по - дълги и груби косми и има саблевидна форма.

Рейтинг:
3.2/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

д-р БауБау
на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!
Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.
източно - европейска овчарка
Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)
Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973
Арон
Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...