Назад до У нас

Информационна кампания за ваксинации на котките в България

Обичате котката си –  ваксинирайте я!

Ваксинирайте котките си, ако ги обичате. За това призоваха български звезди, които застанаха заедно с любимците си зад информационна кампания за ваксинация на котките.

Със забавна фотосесия Калин Вельов, Ваня Щерева, Снежана Макавеева, Лора Караджова и Ясен Козев припомниха, че често това е единственият начин да предпазиш четириногия си приятел от смъртоносни болести.

Ветеринарните лекари пък са категорични, че това е необходимо дори животното да живее само вкъщи, защото заразите могат да достигнат до него и там. Не отлагайте дори и ден, защото това е начин да предпазите и семейството си.

Ето 7 причини да ваксинирате мъркащия си любимец още сега:

Ваня Щерева1 причина ...

Това е най - сигурната защита от инфекциозни заболявания. Те обикновено се диагностицират трудно и често прекалено късно, за да се приложи успешно лечение.

2 причина ...

Големият брой безстопанствени котки води до наличие на много вируси в околната среда. Никога не сте застраховани, че вашата котка няма да влезе в контакт с тях.

3 причина ...

Някои от заболяванията дори не могат да се лекуват и завършват с фатален край. При хората няма ваксина срещу левкемията, но котките могат да бъдат предпазени с ваксинация.

Калин Вельов4 причина ...

Освен страдание на животното, ваксинацията може да спести пари на стопаните, защото лечението на заболяванията често е продължително, мъчително и по - скъпо.

5 причина ...

При ваксинацията ветеринарният лекар ще направи и преглед на животното, при който могат да бъдат открити отрано съществуващи проблеми.

6 причина ...

Лора КараджоваГрижата за здравето на котката е и грижа за здравето на цялото семейство, защото има болести като хламидии и бяс, които могат да се предадат от котката и на хората.

7 причина ...

Предпазвайки котката спестявате грижи и страдание на всички членове на семейството. А това е особено важно за децата.

Консултирайте се с ветеринарен лекар!

Той ще направи профилактичен преглед на Вашатакотка преди ваксинацията и ще отговори на всичките Ви въпроси за ваксините.

Повече за ваксинацията можете да научите на страницата ни във facebook -> "О котки" Там можете да играете и за ваксинация от ново поколение.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...