Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

 1. Английски кокер шпаньол
 2. Външен вид на Английски кокер шпаньол
 3. Физическа характеристика на Английски кокер шпаньол
 4. Характер и поведение на Английски кокер шпаньол
 5. Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол
 6. Здравословен статус и проблеми при Английски кокер шпаньол
 7. Анатомични и физиологични особености на Английски кокер шпаньол
 8. Исторически данни, митове и легенди за Английски кокер шпаньол
 9. Интересни факти за Английски кокер шпаньол

Интересни факти за Английски кокер шпаньол

 • Интересни факти за Кокер шпаньолКокерите с по – дълга муцуна могат да ловят по – голям дивеч
 • В Корниш, Ню Хемпшир, става нещо драматично. Над 100 кокера са намерени да живеят в нехигиенични условия. Били пълни с бълхи и се нуждаели от медицинска помощ. Местното дручество „Хуманност" помага за спасяването им. След установяване на лошите условия, в които са били гледани кокерите, развъдникът е затворен. Спасена е цяла менажерия кокери – двуцветни, трицветни, кафяви, черни. Включили са се доброволци в помагане изчистването на кучетата от бълхи.
Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Тони
Здравейте, имаме малък кокер на 55 дена.Искам да попитам дали можем да го извеждаме на разходка преди да са му направени всички ваксини и евентуално какви може да са последствията за него.Като под разходка имам предвид само да си свърши естествените нужди, без да му позволяваме да влиза в тревисти площи.
Петрова
Здравейте, дали е възможно да се отглежда навън през летния сезон?
Еми
Ще си взимаме кокерче на 2 месеца но се притесняваме защото имаме котка която скоро ще навърши годинка ще се разбирали? Благодаря предварително !
Rino12
Малките кученца до година-две се нуждаят от повече разходки на ден - по 3-4, за да си свършат естествените нужди. С растенето разходките могат да намалеят до две - сутрин и вечер. Нашия кокер изтрайва и до 14-16 часа без да напира за излизане. За всеки случай банята му е отворена и си знае на каналчето - случвало се е. ;-)
д-р БауБау
До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.
Коментирай
loading...