Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

  1. Английски кокер шпаньол
  2. Външен вид на Английски кокер шпаньол
  3. Физическа характеристика на Английски кокер шпаньол
  4. Характер и поведение на Английски кокер шпаньол
  5. Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол
  6. Здравословен статус и проблеми при Английски кокер шпаньол
  7. Анатомични и физиологични особености на Английски кокер шпаньол
  8. Исторически данни, митове и легенди за Английски кокер шпаньол
  9. Интересни факти за Английски кокер шпаньол

Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол

Отглеждане

Отглеждане на Кокер ШпаньолАнглийският кокер шпаньол е верен компаньон и страшно силно се привързва към своя стопанин. Готов е да изпълни всяка една негова команда, дори това да е непосилно за него. Той никога не се отказва. Няма проблеми с адаптирането към непознати.

Има изключително много енергия и трябва да му се осигури достатъчно движение за да може да я изразходва.

За разлика от Американският кокер шпаньол, Английският - е по - подходящ за лов, отколкото като домашен компаньон и любимец.

Не се препоръчва за хора, страдащи от алергии, тъй като нивото на падане на козината му е на "средно ниво" (според проучвания).

Грижи за козината на Кокер шпаньолГрижи за козината

Правилните и редовни грижи за козината, ще му осигурят здравият и блестящ вид, типичен за породата. Необходимо е да се разрества 2 - 3 пъти в седмицата и при необходимост да се подстригва през 2 - 3 месеца.

Тъй като Английските кокер шпаньоли се използват предимно за лов, козината лесно се замърсява. Затова е препоръчително в долната част да се поддържа по - къса.

Грижи за ушите на Кокер шпаньолГрижи за ушите

Сравнително големите им и дълги уши изискват и редовни грижи. За да се избегне развитието на ушни инфекции трябва да се почистват редовно.

Дресировка и обучение на Кокер шпаньолДресировка

Към обучението на Английският кокер шпаньол трябва да се подходи с голямо внимание и отговорност, поради тяхната силно изразена чувствителност и висок интелект.

Поддават се лесно на обучение и при добро желание и постоянство, кокерът ще свикне да изпълнява всяка една Ваша команда.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 7 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Тони
Здравейте, имаме малък кокер на 55 дена.Искам да попитам дали можем да го извеждаме на разходка преди да са му направени всички ваксини и евентуално какви може да са последствията за него.Като под разходка имам предвид само да си свърши естествените нужди, без да му позволяваме да влиза в тревисти площи.
Петрова
Здравейте, дали е възможно да се отглежда навън през летния сезон?
Еми
Ще си взимаме кокерче на 2 месеца но се притесняваме защото имаме котка която скоро ще навърши годинка ще се разбирали? Благодаря предварително !
Rino12
Малките кученца до година-две се нуждаят от повече разходки на ден - по 3-4, за да си свършат естествените нужди. С растенето разходките могат да намалеят до две - сутрин и вечер. Нашия кокер изтрайва и до 14-16 часа без да напира за излизане. За всеки случай банята му е отворена и си знае на каналчето - случвало се е. ;-)
д-р БауБау
До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...