🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол

Отглеждане

Отглеждане на Кокер ШпаньолАнглийският кокер шпаньол е верен компаньон и страшно силно се привързва към своя стопанин. Готов е да изпълни всяка една негова команда, дори това да е непосилно за него. Той никога не се отказва. Няма проблеми с адаптирането към непознати.

Има изключително много енергия и трябва да му се осигури достатъчно движение за да може да я изразходва.

За разлика от Американският кокер шпаньол, Английският - е по - подходящ за лов, отколкото като домашен компаньон и любимец.

Не се препоръчва за хора, страдащи от алергии, тъй като нивото на падане на козината му е на "средно ниво" (според проучвания).

Грижи за козината на Кокер шпаньолГрижи за козината

Правилните и редовни грижи за козината, ще му осигурят здравият и блестящ вид, типичен за породата. Необходимо е да се разрества 2 - 3 пъти в седмицата и при необходимост да се подстригва през 2 - 3 месеца.

Тъй като Английските кокер шпаньоли се използват предимно за лов, козината лесно се замърсява. Затова е препоръчително в долната част да се поддържа по - къса.

Грижи за ушите на Кокер шпаньолГрижи за ушите

Сравнително големите им и дълги уши изискват и редовни грижи. За да се избегне развитието на ушни инфекции трябва да се почистват редовно.

Дресировка и обучение на Кокер шпаньолДресировка

Към обучението на Английският кокер шпаньол трябва да се подходи с голямо внимание и отговорност, поради тяхната силно изразена чувствителност и висок интелект.

Поддават се лесно на обучение и при добро желание и постоянство, кокерът ще свикне да изпълнява всяка една Ваша команда.

Рейтинг:
3.4/5 на базата на 8 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

85.
84.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...