Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Външен вид на Английски кокер шпаньол

Космена покривка

Цвят на козината при Кокер ШпаньолКак изглежда Кокер шпаньолОчи и нос на Кокер шпаньолАнглийският кокер има прекрасна дълга, права и мека осмена покривка, която завършва с "ресни" по крайниците. Космите са копринени и блестящи. Има добре окосмени крайници и задна част на тялото. На главата, челото и гърба козината е по – къса. За породата подкосъмът не е характерна черта.

Окраска

Окраската му се отличава с голямо разнообразие:

  • Едноцветна - черна, сива, златисто-кафява, златисто-червеникава, кестенява. При този тип окраска се допуска бял цвят само на гърдите, но дори там не е желателно.
  • Двуцветна - бяла с кафяви петна, бяла с черни петна
  • Многоцветна

Очи

Очите са кафяви, като в зависимост от окраската на козината могат да бъдат светло- или тъмно кафяви.

Нос

Може да бъде черен или кафяв, но черният е за предпочитане.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

85. Тони
Здравейте, имаме малък кокер на 55 дена.Искам да попитам дали можем да го извеждаме на разходка преди да са му направени всички ваксини и евентуално какви може да са последствията за него.Като под разходка имам предвид само да си свърши естествените нужди, без да му позволяваме да влиза в тревисти площи.
84. Петрова
Здравейте, дали е възможно да се отглежда навън през летния сезон?
83. Еми
Ще си взимаме кокерче на 2 месеца но се притесняваме защото имаме котка която скоро ще навърши годинка ще се разбирали? Благодаря предварително !
82. Rino12
Малките кученца до година-две се нуждаят от повече разходки на ден - по 3-4, за да си свършат естествените нужди. С растенето разходките могат да намалеят до две - сутрин и вечер. Нашия кокер изтрайва и до 14-16 часа без да напира за излизане. За всеки случай банята му е отворена и си знае на каналчето - случвало се е. ;-)
81. д-р БауБау
До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.
80. Михаил
Здравейте! Английският кокер шпаньол подходящ ли е за отглеждане в апартамент? Жилището е голямо. Също така податливи ли са на дресировка? Приблизително колко пъти трябва да се разхожда на ден, тъй като пише, че са доста енергични? Благодаря предварително!
79. д-р БауБау
До 78. Таня Бончева - ако вземете кученцето, докато е все още "бебе" е малко вероятно да имате проблем с тяхното разбирателство. Ще е нужен период на адаптация в началото, но с времето ще свикнат. Проблем би било, ако вземете кучето вече израснало и с изградени навици. Тогава сприятеляването им би било по-трудно. Важно е след като вземете новият домашен любимец да продължите да обръщате същото внимание и на БОК, тъй като те усещат това и също изпитват ревност, колкото и странно да звучи.
78. Таня Бончева
Здравейте. Искан да купя Кокер шпаньол за сина ми /10 г./. Живеем в къще с голям двор и имаме голямо женско куче порода ,,Българско овчарско куче'' на 8 г. Притеснявам се, че голямото куче няма да приеме добре малкото кученце. Дали времето ще помогне за това голямото куче да приеме малкото и да не го нарани.
77. д-р БауБау
До 75,76. - на тази възраст кучето преминава в групата на възрастните и има голяма вероятност да са т.нар. шипове или тепърва развиващ се артрит, които водят до подобен тип схващания. Добре е да се направи рентгенова снимка, с която ще се докажат или отхвърлят тези диагнози. Също така е добре да се проверят и околоаналните жлези, ако не са проверявани скоро.
76.
Масажирам мускулите докато се възстанови но това се повтаря през няколко месеца къде е проблема
75.
Имам кокер на 10 години получава схващане на всички мускули и остава обездвижен известно време. Какво да правя
74. д-р БауБау
До 73. Николай - да, стига да му осигурявате необходимите разходки.
73. Николай
Кокер шпаньолите могат ли да се гледат в средно голям апартамент?
72. д-р БауБау
До 71. константин - гранулираната храна засега е напълно достатъчна за него. На пакетите вече има таблички, на които е описано точно колко трябва да бъде дневната дажба. Според марката тя е различна. Когато избирате, гранулите трябва да са съобразени с вида и възрастта на кученцето. Задължително трябва да са от тип "джуниър". Марката определяте Вие, цените са различни. В зоомагазина консултантите ще Ви разяснят какви са възможностите :)
71. константин
взехме си малък кокер на 35 дни. с какво да го храним и по - важното по колко грама на хранене и колко хранения дневно.
70. д-р БауБау
До 69. - зависи за каква храна става въпрос. Ако имате предвид гранулирана, зависи коя марка ще изберете. Всяка марка има табличка, в която е описана и дневната дажба. По нея може да изчислите и количеството за определен период, но имайте предвид, че то ще се мени (ще се увеличава) ако кученцето е в растежен период и трудно може да определените точна дозировка за по-голям период от време. Ориентировъчно Ви казваме, че 2 кг гранули няма да стигат за месец.
69.
аз и моето семеиство имаме кокерче и се чудим дали 2 килограма ще му стигнат ли за цял месец ако не стигат колко са нужни
68. Никол 17
Къдравко!
67. д-р БауБау
До 66. ани - първата ваксина се поставя след 43-45 ден. Ваксината е срещу най-често срещаното заболяване при малките кученца - Парвовироза. Ако по някаква причина първата ваксинация се пропусне и кученцето е навършило 2 месеца се преминава към втората, по-голяма ваксина (срещу гана, парвовироза, инфекциозен хепатит,аденовирусна инфекция тип 2. параинфлуенца).
66. ани
имам кокерче и се чудя на колко месеца се слага ваксина и поточно за какво
Виж още отзиви
Коментирай
loading...