Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

 1. Английски кокер шпаньол
 2. Външен вид на Английски кокер шпаньол
 3. Физическа характеристика на Английски кокер шпаньол
 4. Характер и поведение на Английски кокер шпаньол
 5. Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол
 6. Здравословен статус и проблеми при Английски кокер шпаньол
 7. Анатомични и физиологични особености на Английски кокер шпаньол
 8. Исторически данни, митове и легенди за Английски кокер шпаньол
 9. Интересни факти за Английски кокер шпаньол

Външен вид на Английски кокер шпаньол

Космена покривка

Цвят на козината при Кокер ШпаньолКак изглежда Кокер шпаньолОчи и нос на Кокер шпаньолАнглийският кокер има прекрасна дълга, права и мека осмена покривка, която завършва с "ресни" по крайниците. Космите са копринени и блестящи. Има добре окосмени крайници и задна част на тялото. На главата, челото и гърба козината е по – къса. За породата подкосъмът не е характерна черта.

Окраска

Окраската му се отличава с голямо разнообразие:

 • Едноцветна - черна, сива, златисто-кафява, златисто-червеникава, кестенява. При този тип окраска се допуска бял цвят само на гърдите, но дори там не е желателно.
 • Двуцветна - бяла с кафяви петна, бяла с черни петна
 • Многоцветна

Очи

Очите са кафяви, като в зависимост от окраската на козината могат да бъдат светло- или тъмно кафяви.

Нос

Може да бъде черен или кафяв, но черният е за предпочитане.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Тони
Здравейте, имаме малък кокер на 55 дена.Искам да попитам дали можем да го извеждаме на разходка преди да са му направени всички ваксини и евентуално какви може да са последствията за него.Като под разходка имам предвид само да си свърши естествените нужди, без да му позволяваме да влиза в тревисти площи.
Петрова
Здравейте, дали е възможно да се отглежда навън през летния сезон?
Еми
Ще си взимаме кокерче на 2 месеца но се притесняваме защото имаме котка която скоро ще навърши годинка ще се разбирали? Благодаря предварително !
Rino12
Малките кученца до година-две се нуждаят от повече разходки на ден - по 3-4, за да си свършат естествените нужди. С растенето разходките могат да намалеят до две - сутрин и вечер. Нашия кокер изтрайва и до 14-16 часа без да напира за излизане. За всеки случай банята му е отворена и си знае на каналчето - случвало се е. ;-)
д-р БауБау
До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.
Коментирай
loading...