Назад до Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

  1. Английски кокер шпаньол
  2. Външен вид на Английски кокер шпаньол
  3. Физическа характеристика на Английски кокер шпаньол
  4. Характер и поведение на Английски кокер шпаньол
  5. Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол
  6. Здравословен статус и проблеми при Английски кокер шпаньол
  7. Анатомични и физиологични особености на Английски кокер шпаньол
  8. Исторически данни, митове и легенди за Английски кокер шпаньол
  9. Интересни факти за Английски кокер шпаньол

Исторически данни, митове и легенди за Английски кокер шпаньол

История и произход на Кокер шпаньолаИсторията за Кокер шпаньола идва от испанските дългоухи кучета, от чиито корени се е зародил. При селекцията на породата се е целяло формирането на по - ниска задница, което е довело до доста висока холка.

Английските кокер шпаньоли са пренесени от келтите във Великобритания. Използвали са се основно за лов на птици, най - вече - Бекаси. Най - често срещаната украска е била бяла на черни петна.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Тони
Здравейте, имаме малък кокер на 55 дена.Искам да попитам дали можем да го извеждаме на разходка преди да са му направени всички ваксини и евентуално какви може да са последствията за него.Като под разходка имам предвид само да си свърши естествените нужди, без да му позволяваме да влиза в тревисти площи.
Петрова
Здравейте, дали е възможно да се отглежда навън през летния сезон?
Еми
Ще си взимаме кокерче на 2 месеца но се притесняваме защото имаме котка която скоро ще навърши годинка ще се разбирали? Благодаря предварително !
Rino12
Малките кученца до година-две се нуждаят от повече разходки на ден - по 3-4, за да си свършат естествените нужди. С растенето разходките могат да намалеят до две - сутрин и вечер. Нашия кокер изтрайва и до 14-16 часа без да напира за излизане. За всеки случай банята му е отворена и си знае на каналчето - случвало се е. ;-)
д-р БауБау
До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...