🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Куче извървя 300 километра, за да се върне при момичето, което му спаси живота

Лоялността на кучетата никога няма да спре да ни удивлява. Такъв пример е и настоящата история.

Всичко се случва в руския град Ростов, където зимите са много студени, а януари е един от най - тежките месеци. На изоставените животни им е много трудно да оцелеят през това време от годината. Ако пък животното е ранено, няма как преживее без чужда помощ.

Кучето от тази история е живо, точно защото е получило чужда помощ. Първо от двойка, която го спасява от сметище, където то е захвърлено да умре, след като удар с автомобил счупва задните му крака.

След това от единствения ветеринар в Ростов, който се съгласява да направи операция на кучето на символична цена и накрая от момичето, което отговаря на призива за помощ и се грижи за кучето, докато се възстанови от операцията. Точно това момиче се превръща в целият свят за кучето, но нека се върнем малко по - назад.

Кучето било кръстено Шави, което на грузински означава "черен". Когато е спасено от сметището, то е премръзнало, с много контузии, разкъсвания и сериозна болка. По време на операцията в краката на кучето били поставени няколко метални винтове, а това означава дълъг и болезнен възстановителен процес. За щастие се намира едно момиче, което решава да направи дългия процес по възстановяване по - лек и изпълнен с любов. Името на това момиче е Нина Барановска.

По това време Нина живее заедно с майка си, 5-годишната си дъщеря Маша, 3 котки и 2 кучета. Въпреки това тя успява да намери място за контузената Шави, която остава в дома й в продължение на 6 месеца. През това време кучето се научава да върви отново, сприятелява се с останалите домашни животни и се държи много приятелски към непознати хора.

Когато Шави се възстановява напълно, Нина започва да търси подходящ дом за животното, тъй като за младата жена е непосилно да издържа дъщеря си и другите домашни животни с малката си заплата.

За съжаление Нина не успява да намери нов дом за Шави в Ростов. Единственото семейство, което желае да осинови кучето, се намира в град Богочани, Воронежка област, на около 290 километра от Ростов. Нина не се поколебава и дава кучето на семейството, тъй като е сигурна, че те ще осигурят по - добър живот за Шави. Само след няколко дни обаче получава обаждане, че кучето е избягало. Шави успява да изкопае дупка под оградата и изпълзява извън двора. Опитите да я намерят не довеждат до положителен резултат.

По същото време Нина и семейството й се преместват да живеят в по - голяма къща на няколко спирки от предишния си дом. Точно до новия им дом Шави най - накрая се появява, около 2 седмици след бягството си. Тя е слаба и изтощена от дългото пътуване, но невероятно щастлива от факта, че отново е заедно с Нина.

Интересен е фактът, че кучето успява да намери новата къща на Нина, без да я е виждало преди. Това, заедно с дългото 300 километра пътуване, е доказателство за лоялността на кучетата и тяхната силна воля.

Нина отново помага на кучето да възвърне здравето и силата си, но този път е решена, че няма да го дава за осиновяване. След като историята на спасеното куче добива обществена популярност, много хора започват да се обаждат на Нина, предлагайки й финансова помощ. Тя обаче твърдо отказва всички предложения, тъй като разказът за нещастната съдба на Шави не цели събиране на подаяния.

Нина иска да разкаже историята си на възможно повече хора, за да осъзнаят всички колко невероятни животни са кучетата. За нея е недопустимо хората просто така да ги захвърлят на сметището да умрат, когато най - много имат нужда от нашата помощ и състрадание.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

10. Бастет
Браво Нина.
9. ГЕНКА
Ако бяхме като животните /лоялни/, животът щеше да бъде друг....
8. Ваня
Много красива приказка със щастлив край! Спомних си не знам защо за един от най-тъжните филми, които съм гледала-"Белият бим с черното ухо", както и за "Хачико",те умеят да обичат, както никой друг
7.
Jalko,4e xoratanqmqttezi dobrodeteli...
6.
Кучетата са невероятни създания!Обичам ги!
5.
трогателна и вълнуваща история,,,,,
4. Райна Василева
Животните и в случая кучето са невероятни създания на майката природа!Малко е да се грижим за тях,а по-скоро можем да взаимстваме доста положителни неща.Например това,че не пушат,не пият алкохол,не употребяват наркотици,не консумират сладки храни.Кучетата конкретно са най-всеотдайния и верен ПРИЯТЕЛ на човека.
3.
Наистина е впечатлаващо. Искрено!
2. йорданка.радева
Дано.вси4ки.хора.са.като.нина.но.много.жалко.че.няма.такива.
1. Анонимна
Невероятно куче, както и жената, дала всичко от себе си да го върне към живот след жестоката съдба. А то от благодарност дава цялата си любов и смелост. На човекът няма да му пука след няколко дни лол.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...