Назад до Лаймска болест при кучето

Лаймска болест при кучето

  1. Лаймска болест при кучето
  2. Етиология на Лаймска болест при кучето
  3. Епизоотологични особености на Лаймска болест при кучето
  4. Клинични признаци на Лаймска болест при кучето
  5. Диагноза на Лаймска болест при кучето
  6. Лечение на Лаймска болест при кучето
  7. Профилактика на Лаймска болест при кучето
  8. История на Лаймска болест при кучето

Диагноза на Лаймска болест при кучето

За диагностициране на болестта са необходими точни анамнестични данни и проследяване в стадийност. От епизоотологичните данни е важно да се обърне внимание на състоянието на районите, посещавани от животните дълго време преди заболяването им.

Точна диагноза може да бъде поставена само въз основа на лабораторни, бактериологични и серологични изследвания. За бактериологично изследване се изпращат определени материали: епидермални клетки или ексудатии течности от кожните изменения, синовиална течност от засегнати от процеса стави, спинална течност, кръв през началния стадий и др. Тези материали се използват за микроскопско изследване (тъмно зрително поле) и за култивиране на причинителя в специални хранителни среди.

Серологичната диагностика се основава на непряка имунофлуоресценция или ЕLISА (ензимен, имуноадсорбентен метод).

Диагностика на Лаймска болест при кучетоДнес, диагностициране на заболяването при кучета може да се извърши и чрез бързи тестове, с които разполагат почти всички ветеринарни клиники.

Тестовете са комбинирани и чрез тях освен Лаймска болест могат да се диагностицират и други опасни за страната векторни заболявания.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

д-р БауБау
До 1. - Опитайте да обезпаразитите първо мястото и колибката му. Има разтвори предназначени за това, които се разтварят във вода. Едва тогава има смисъл да обезпаразитите и самото куче.
Виолета Вълкова Здравейте имам въпрос какво е най доброто за куче което живее в двор пълен с кърлежи и не може да се води постоянно на лекар
Коментирай
loading...