🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Обречено на смърт куче и неизлечимо болно момче спасяват живота си взаимно

Пътищата на едно момче и едно куче се преплитат случайно, като така те успяват да спасят живота си взаимно. Тази история, осеяна с щастливи съвпадения, е напълно реална, макар че звучи като истинско чудо.

14-годишният Лукас страда от рядко метаболитно заболяване. С течение на времето той все повече и повече губи способността си за извършване на ежедневните си задачи. Бащата на момчето решава да потърси куче за домашен любимец на Лукас, което да служи и като начин на терапия за него.

Освен това, кучето е необходимо на семейството, за да алармира, когато момчето се намира в опасност, например при получаване на гърч или липса на кислород.

Уви, официалното становище на лекарите е, че никакво куче не е в състояние да помогне на Лукас. Но баща му все пак отказва да повярва.

Тогава по случайност той се натъква на историята на Джуно в интернет. В този момент неговият вътрешен глас му подсказва, че това куче е точно за Лукас.

След това родителите на момчето отиват заедно в приюта, където запознават сина си с избраното куче. И наистина, още от пръв поглед между тях възниква очевидна и много специална връзка. Така животът на Джуно бива спасен в последния момент.

Бащата на Лукас започва да обучава новия четириног член от семейството, който до този момент се смята за неподлежащ на обучение. Целият процес протича много по - лесно, отколкото той е очаквал. От самото начало Джуно преминава правилно през всички тестове.

Най - големият тест всъщност е Лукас, който се нуждае от силна подкрепа. Кучето се затичва към него и го утешава, когато той получава припадък.

Един ден Джуно започнал да обикаля нервно инвалидната количка на Лукас, като в същото време не спирал да драска с предните си лапи, сякаш усещайки, че нещо не е наред. Родителите веднага дотичват и установяват, че момчето е посиняло заради липса на кислород. Така Джуно за първи път спасява Лукас.

Двамата малки късметлии са неразделни от първия ден, в който са заедно. Бащата на Лукас спасява живота на Джуно, ето защо той се чувства толкова благодарен и проявява изключителна преданост към невръстния си стопанин.

За учудване на специалистите, благодарение на Джуно, Лукас изпълнява ежедневните си задачи много по - ефективно. Неговите умения също се подобряват все повече и повече. Ето че тяхното невероятно приятелство започва да действа като истинска терапия за малкото момче.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9.
Какво е заплашвало живота на кучето в приюта?
8. ivan biulbiulev
Tazi istoriq mnogo me razvalnuva za6toto i az sam 4ovek sas uvrejdane bravo na 4ovekat koito e vzel ku4eto za sinasi a ku4eto e super i se odblagodarqva podobava6to i bezrezervno
7.
Прекрасна история- най добрия и верен приятел на човека- това е Кучето!
6. Прекрасната
Прекрасната взаимопомощ между човек и куче!
5. Някой си
Така е -за да има трябва да си дал -невероятна история
4. Ани
Бог е Любов!Животните даряват най-чистата любов.А кучетата са вселена от Любов + Щастие
3. anonimen
razplakah se!
2. Zoq Qlamova
НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ!
1. Анонимен
Невероятна история!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...