Назад до Общи

7 неща, които побъркват ветеринарите

Тази статия е посветена на онези досадни неща, които някои стопани на животни правят в резултат, на които понякога изкарват ветеринарите "извън релси".

Статията не е с обвинителна цел, а с цел да  ви даде насоки за това какво не трябва да правите, когато ползвате услугите на ветеринар.

1. Да говорите по телефона

Едно от най - досадните и неуважителни неща за ветеринарите е това клиентите им да говорят по телефона, докато те оказват медицинска помощ на техните домашни любимци. Ако имате спешен разговор за 1-2 минути е разбираемо, но не можете да се отплесвате с 10 - 15 минутни безсмислени разговори с най - добрия ви приятел.

2. Не водете децата си в кабинета на ветеринаря

Ветеринарите като всички нормални хора обичат децата, но много малките или по - непослушни деца нямат място в кабинета им. Те имат отговорност да се грижат за домашния ви любимец, не за децата ви. Така, че освен ако нямате друга възможност, най - добре е децата ви да останат вкъщи, докато сте на визита при ветеринаря.

3. Не оставяйте домашния си любимец да "вилнее" из клиниката

Това не се отнася до лаенето. Докато чакате да влезете в кабинета трябва да държите кучето си възможно най - близко до вас и да не му позволявате да се разхожда из цялата чакалня.

4. Винаги носете котките в кошница/клетка

Някои стопани отиват при ветеринаря, държейки своята котка в ръце или на каишка. Това не е особено добра идея, имайки в предвид, че често във ветеринарните кабинети има много кучета.

Някои породи кучета са изключително агресивни към котките и вие трябва да имате това в предвид, когато се запътите към посещение при ветеринаря. Освен това ако котето е свикнало да стои в кошница то ще се чувства много по - добре в непозната за него среда.

5. Отричане на очевидните неща

Това наистина кара ветеринарите да се побъркват. Много хора не признават за определени проблеми на животните им. Например: "Не, ноктите му не са твърде дълги". Подобни изказвания дразнят много ветеринарите, защото те искат да се справят с проблем, който вие не признавате.

6. Някои клиенти отказват да плащат

Това се случва доста често. Собствениците на домашни животни първо се съгласяват на хоспитализация и определени процедури, а после отказват да платят. Хората си измислят най - различни оправдания, когато отказват да заплатят дължимото. Това обаче е неуважение спрямо работата на ветеринарите и медицинските услуги, които те предоставят на домашния ви любимец.

7. Не си признават, че не могат да се справят с домашните си любимци

Няма нищо срамно в това да си признаете, че не можете да се справите вашата палава котка (например) или не можете да изрежете ноктите на непокорното куче. Повечето ветеринари също имат домашни любимци и разбират, когато не можете да се справите с тези не чак толкова прости задачи. Трябва да споделите с ветеринаря нещата, които не можете да направите. Те могат да ви предложат друга алтернатива.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Никол 17
Аз самата искам да стана ветеринарен лекар, но не съм предвидила тези неща!!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...