Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №22. Научете кучето да носи предмети

Носенето на разни неща е забавна игра, която почти всички кучета обичат. Това може да бъде хвърляне на топка или друга играчка.

Много хора смятат, че тази игра е нещо, което кучетата правят естествено.

Оказва се обаче, че това не е точно така и много често кучето трябва да бъде научено да прави това действие.

Ето как трябва да протече обучението:

Започнете с командата "Седни"

Преди да започнете трябва да се уверите, че кучето ви знае да изпълнява командата "Седни". Всяка игра трябва да започва с това да накарате кучето си да седне. Уверете се, че кучето е седнало спокойно до вас, преди да преминете към следващата стъпка. Това означава, че след като то разбира правилата на играта, кучето няма да скочи върху вас в опит да вземе играчката или топката.

Кажете на кучето да гони топката

Хвърлете топката и кажете на кучето си "Донеси". Започнете, като хвърляте топката на малки разстояния. Повечето кучета инстинктивно ще подгонят топката, за да я вдигнат. Ако и вашето куче прави така, значи сте готови с тази част.

Ако то не тръгва да гони топката по естествен начин, ще ви се наложи да поработите върху обучението му. Може да започнете като го поощрявате и му давате лакомства винаги, когато прояви някакъв интерес към топката. Постепенно то ще се научи да тича след топката.

Извикайте кучето обратно при вас

Тази стъпка и последващите я са най - важната част от обучението. Обикновено тук започват да излизат някои от проблемите. Най - добрият начин да накарате кучето си да се върне с топката е като преди това сте сигурни, че то разбира идеално командата "Ела".

Веднага след като кучето вземе в устата си подхвърлената топка  му подайте командата "Ела". Окуражавайте своя любимец да дойде при вас, като му говорите с бодър тон и се потупвате по краката. Ако кучето изпитва проблеми при изпълнението на тази стъпка от обучението, може да се наложи да съкратите разстоянието, на което хвърляте топката.

В някои случаи може да се наложи да хвърляте топката на 1 - 2 метра. Постепенно увеличавайте разстоянието, на което хвърляте топката. Вашето куче трябва добре да е усвоило командата да ви носи обратно топката, преди да преминете нататък.

Следва командата "Пусни"

Може да бъде трудно да убедите кучето да ви върне топката след като веднъж е попаднала в устата му. Тренирайте това, преди да започнете играта и след като то ви донесе топката му подайте командата "Пусни". Ако то пусне топката го наградете и след това хвърлете топката отново.

Ако кучето отказва да пусне топката ще е необходимо да носите малко лакомства в ръката си. Подайте на кучето командата "Пусни" и след това му покажете лакомството. То ще трябва да пусне топката, за да вземе и изяде лакомството. Уверете се, че топката е у вас, преди да му дадете лакомството. След това му дайте двойна награда, като хвърлите отново топката и продължите играта.

Друг вариант  е вместо лакомства да използвате 2 топки. Веднага след като кучето се връща при вас с първата топка, покажете му втората топка, която държите в ръка. Много от кучетата ще пуснат топката, която държат в устата си, за да изтичат след втората топка.

Забележка: Това не се получава винаги. Някои кучета отказват да пуснат топката, която държат в устата си. В този случай ще трябва да опитате метода, при който давате на кучето лакомства.

Никога не гонете кучето!

Как да обучим кучето да носиИмайте впредвид, че кучето може да бъде много щастливо и ако го подгоните, за да ви даде топката. Не се изкушавайте да подгонвате кучето. Ако то бяга от вас с топката, обърнете му гръб и вървете в обратната посока.

Повечето кучета ще се върнат при вас. Ако въпреки това вашето куче не го направи сложете край на играта. За да се справите с този проблем може да играете играта, като същевременно държите кучето на каишка.

Хвърлете топката на близко разстояние, подайте му командата "Ела" и го изчакайте да дойде до вас. Използвайте лакомства и поощрителни думи, за да го насочите да се върне обратно.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Собственик на куче
Не пише как да му кажа да я вземе аз съм с малко куче давам му малки пръчки, нищо отива да я подуши и му давам лакомство, но така се учи да я души бе и да я вземе. Моля обяснете защото искам да го науча, поне да отиде там и да я вземе. Мойто не е игриво и не играе много.
Kerris
Здравейте, казвам се Керис Фрейзър от Тайланд, искам да споделя невероятно преживяване, което имах с всемогъщия д-р Огундейл заклинател, съпругът ми Грег искаше да се раздели с мен и подаде молба за развод, а той беше с друга жена, наистина бях опустошен, плаках ден и нощ всеки ден, разказах на мой приятел за моята ситуация и тя ми каза за мощния колесник за заклинания, наречен д-р Огундейл, чувствах се малко скептично към него, но просто реших да го опитам. всяко нещо, което д-р Огундейл ме помоли да направя, и той ми обеща резултат от 24 часа и на следващата сутрин, когато приключи с заклинанието, за мое най-голямо учудване беше съпругът ми Грег на колене да ме моли да му простя и да го приема обратно и днес заедно сме, толкова съм щастлив, благодарение на д-р Огундейл. Той има силата на всякакъв проблем, той може да ви помогне да се свържете с него чрез: Email: (ogundeletempleofsolution@gmail.com) WhatsApp или Viber Chat: (+27638836445).
Преслав
Взема топката, но като му извикам ела и я пуска и идва без нея
Караман така се казва кучето ми и като се опитвам да си играем с топка то той тича след нея, но когато му кажа ела той идва без топката. Когато му кажа върни се той се връща и играе с топката, но пак я оставя и идва без нея като го извикам . Бъдете така добър и ме посъветвайте как да преодолеем тази пречка и да се забавляваме пълноценно и взаимно. Благодаря Ви предварително.
Какво да правя когато кучето ми не иска да бяга след топката а само търси лакомството в ръката ми.Кучето ми е на 3 месеца.То си играе с топката само си я търкаля и си я гони,но когато аз я хвърля то не я гони.
Коментирай
loading...