Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №18. Научете кучето да дава целувка

Даването на целувки по команда е любим трик на много стопани на кучета, най - много на него се радват децата. Това е едно от най - лесните неща, на които можете да научите кучето си.

Какво Ви е необходимо?

Няколко вкусни лакомства е единственото нещо, което Ви трябва. Според някои източници фъстъченото масло или крема сирене е добър избор, защото лесно можете да намажете малко по бузата или по ръката си. Добре е да имате и кърпа в ръката си, особено ако става въпрос  за някое голямо куче, което отделя голямо количество слюнка, като например Санбернар или Мастиф.

Ето как да го направите:

Стъпка 1: Вземете малко фъстъчено масло или крема сирене и сложете малко на бузата си или там където искате кучето Ви да ви целува.

Стъпка 2: Кажете му командата, която сте избрали, за да започне да Ви целува.

Стъпка 3: Наведете се към кучето и го оставете да свърши останалото. То би трябвало да е нетърпеливо да оближе лакомството от бузата Ви.

Стъпка 4: Практикувайте този трик в продължение на няколко минути, по няколко пъти на ден. Не след дълго кучето ще се научи да Ви дава целувка, всеки път когато му зададете команда.

Улавяне на поведението

Това е друг метод да научите да кучето да дава целувки.

Ето как става това:

Стъпка 1: Всеки път, когато кучето Ви ближе му кажете командата, която сте избрали за целувка.

Стъпка 2: Може да използвате и кликер, просто кликвайте всеки път, когато кучето започне да Ви ближе.

Стъпка 3: След като кучето Ви даде целувка го поощрете и му дайте лакомство. Скоро кучето ще се научи да ви дава целувка по команда, а единственото което Вие трябва да направите е да уловите естественото му положение.

Проблеми, които могат да възникнат:

Някои кучета са прекалено буйни и след като ги научите да дават целувка може да бъде трудно да ги накарате да спрат. В този случай може да слагате край на целуването също по команда.

Когато кучето продължава да Ви целува му подайте команда да престане. Изчакайте да спре да Ви ближе и след тога го поощрете и му дайте лакомство. Правете това всеки път, когато кучето Ви дава целувки и скоро ще бъдете в състояние да давате команда на кучето си кога да спре да Ви целува.

Някои кучета отказват да целуват хората по лицето. Ако Вашето куче е такова трябва да използвате лакомство, което кучето много харесва или да го научете да Ви целува другаде, като по ръката например. Използвайте същите стъпки, които са описани по - горе, но намажете фъстъченото масло на ръката си вместо на бузата.

Съвети

Имайте в предвид, че не всички хора одобряват целувките на кучето по лицето. Кучето Ви може да почне да целува по лицето Вашите гости или техните деца. Затова е по - добре да научите кучето си да Ви дава целувки по ръката.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5.
Много ми помогна
4. Неизвестен
До 1. Любител - не че хейтвам, ама как се очаква да ти даде целувка? Да нацупи устни и да те цунка? Извинявам се за това, ама кучето не е човек!
3. д-р БауБау
До 2. Анонимен - доста интересна команда. Ще я имаме впредвид. Очаквайте скоро :)
2. Анонимен
Как да научим кучето да дава прегръдка
1. Любител
Гнуссссс. Това е крайно нехигиенично. Съществуват толкова много начини за изява на привързаност освен това да те олигавят. Би трябвало да има урок как да откажем кучето си да прави това.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...