Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №26. Как да научим кучето си да танцува?

Обучението на кучето да танцува изправено на задните си крайници изисква практика и време.

Това е много забавен трик, който повишава настроението на стопанина и кучето, карайки ги да прекарват повече време заедно в тренировки.

Представяме ви няколко лесни стъпки за обучение:

Стъпка 1: Отначало кучето трябва да стои пред вас в седнало положение. Покажете на домашния любимец вкусно лакомство и го примамете да се изправи на задните си крайници. Докато кучето все още стои изправено на тях му дайте лакомството и го похвалете ентусиазирано.

Стъпка 2: Отново приканете кучето да се изправи на задните си крайници и му давайте лакомства едно след друго и не спирайте да го хвалите, докато стои изправено. Постепенно увеличавайте времето, през което кучето стои само на двата си крайника. Имайте впредвид, че отнема време, докато се развие силата и баланса на животното.

Стъпка 3: Постепенно започнете да използвате вербалната команда "танцувай", след като примамите кученцето да стои в изправено положение. Награждавайте обилно кучето всеки път, когато изпълни командата и го хвалете с необходимия ентусиазъм. Дръжте някакво лакомство в лявата ръка, докато с дясната сигнализирате на кучето да се изправи на задни крайници, въпреки че нямате лакомство в нея.

Стъпка 4: Когато кучето без затруднения свикне да стои изправено на задните си крайници в продължение на няколко секунди, използвайте лакомството, за да го накарате да се върти в кръг.

Първоначално то няма да може да прави пълен кръг изправено, затова бъдете търпеливи. Координацията и силата му постепенно ще се увеличат и скоро домашния ви любимец ще може да прави пълни кръгове, с което "урока по танци" ще е завършен.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Petya
Казахте, че добре да отделяме не повече от 10 мин. на ден за упражнение. А можем ли няколко различни упражнения по 10 мин. в един ден :) ?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...