Назад до У нас

Приют в Русе отчете много повече осиновени и кастрирани животни

През изминалия месец февруари общинският приют за животни в Русе отчете рекорд за настанени, кастрирани и осиновени животни.

През февруари в приюта са настанени 176 четириноги, 133 животни са били кастрирани, а 80 са били осиновени от граждани, като от тях 53 са кучетата и 27 котките.

Този прираст до голяма степен се дължи на приетата от Общината програма за намаляване на популацията на бездомните кучета. Прираста на животни е очевиден, предвид факта, че през месец февруари 2012 година са били приети 77 животни, от които 45 са били кастрирани, а осиновените от граждани са били само 8.

През 2012 в общинския приют са били настанени 63 породисти кучета, които са били изгубени или изоставени. Най - голям дял заемат болонките, които са били общо 21, след тях е сибирското хъски - 9, изгубените или изоставени ловджийски кучета са били 9, а останалите 24 са от най - различни породи.

От породистите кучета настанени в приюта през 2012 година само три са били чипирани и едно е било кастрирано. От постъпилите породисти кучета 52 са били изгубени, а останалите 11 са били изоставени от стопаните си.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...