Назад до По света

Разрешиха със закон счупването на прозорец на кола с цел спасяване на животно

В щата Флорида, САЩ, приеха закон, който позволява счупването на автомобилно стъкло на чужда кола. Това вече е напълно законно, ако се направи заради спасяване на животно, което се намира в колата.

В случай, че сте във Флорида и видите домашен любимец, заключен в автомобил, който се нуждае от вода и чист въздух, имате право да счупите прозореца на тази кола, за да извадите животното навън.

Разбира се, властите апелират към всички граждани преди всичко добросъвестно да проверяват дали возилото не е отключено и дали не могат да пуснат животното навън, като просто отворят вратата на автомобила.

След това редът на закона определя човекът да се обади на спешен номер 911 и едва тогава да предприема крайната мярка по счупване на прозореца на превозното средство. Също така е задължително да остане с животинчето, чийто живот е спасил, докато органите на реда пристигнат на мястото.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Статуетка - Слонче с бивни, 12 см
56.35
лв
изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

Бастет
Трябва да има такъв закон наложително е щом има такива стопани
Daiana Pavlova
Kraino vreme be6e ne6to xubabo da pozvoli zakona
Дръвник
Има го от доста време "закона", даже има организации, които го правят по безопасен начин, за да не нараните себе си или животното. И също е опоменато, че трябва да изтече някакво време, преди да можете да се намесите. Мисля че беше около половин час без собственика да се е появил.
Атанас Василев
Престанете да лъжете!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...