🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Проблеми при кучето

Ротавируси при кучетата

За съжаление малко внимание се обръща на ротавирусните инфекции при кучетата. С настоящата статия целим да запознаем Вас, мили стопани, за опасността, която представляват ротавирусите, за да бъдете подготвени и да защитите своя любимец навреме!

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

1. Ротавируси при кучетата

Какво представляват ротавирусите? Опасни ли са и защо? Клинични признаци и лечение.

3. Как се заразяват кучетата с ротавирус?

Как се предава инфекцията при кучетата?

4. Патогенеза на ротавирусите при кучетата

Ротавирусите заразяват повечето зрели епителни клетки ...

5. Клинични признаци на ротавирусна инфекция при кучетата

Как да разберем, че кучето е с ротавирусна инфекция?

6. Как се диагностицира ротавирусната инфекция при кучетата?

Как се поставя диагноза Ротавирусна инфекция?

7. Патологоанатомична находка на ротавирусите при кучетата

Патологичните промени са ограничени в тънките черва ...

8. Лечение на ротавирусната инфекция при кучетата

Повечето кучета се възстановяват сами ...

9. Профилактика на ротавирусната инфекция при кучетата

Как да предпазим кучето си от ротавирусна инфекция?
Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

11. д-р БауБау
До 10. - Необходимо е да се прегледа от ветеринар, който и да състави схема за обезпаразитяване. С 1 даване на хапче кучето не може да се изчисти от наличните ендопаразити, предвид цикъла им на развитие!
10.
moeto karaka4ansko ku4e ot 4 dni ne iska da se xrani i povrahta i samo voda pie no na tretiq den zabelqzax 4e e povarnalo glis kak da deistvam dadoxme mu xap4eta i toi sledmalko gi povarna
9. д-р БауБау
До 8. Анонимен - хубаво е да се консултирате с ветеринаря си за продължителността на даване, тъй като все пак това е антибиотик и не е препоръчително да се дава продължително време. Избягвайте храненето с шпеков салам и като цяло с "човешка храна". Препоръчваме Ви консервирана кучешка храна ако не желае гранули сега.
8. Анонимен
Здравейте кучето ми има същият проблем с храненето и му исписаха таблетки Синулокс и незнам да продължавм да и го давам или не истрах ме да не се влоши а вчера за пръв път видях как ядеше малко шпеков салам ,когато и го дадох и това добър плизнак ли е да се излекува !
7. д-р БауБау
До 6. найденова - за подобно внезапно подуване, причината обикновено е алергична реакция. При положение, че живее в двор има голяма вероятност да е ухапано от насекомо или др. Ако имате възможност кученцето трябва да се види от ветеринар и да се постави антихистаминов препарат, ако се окаже, че наистина подуването е резултат от алергична реакция. Не отлагайте, особено ако отокът не спада.
6. найденова
здравеите. от тази сутрин забелязах ,че на кучето ми очите са подути и след час и муцунката отстрани. моля за съвет.храни се с хубава храна и живее в двор с маика си и сестричка ,на 28 става на 1 год.
5. д-р БауБау
До 3.,4. Веин - описаните от вас симптоми са началните клинични признаци при огромен брой заболявания, инфекции и т.н. Съветваме ви да не отлагате преглед от ветеринар, тъй като колкото повече се чака става по-лошо. Кучето трябва да бъде закачено и на система и според състоянието да се предприемат съответните мерки за лечение и изследвания.
4. Вени
Извинявайте и не иска да стане.
3. Веин
Здравейте, кучето ми 4 дена не се храни и не иска да се храни. На какво се дължи?
2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - Състоянието с тежкото дишане не е за пренебрегване и препоръчваме незабавен преглед от ветеринар, тъй като причините може да са много! Вероятно кучето е и с висока температура, поради която не се храни. Не губете време!
1. Анонимен
Zdr ky4etomi ne qde stana 2 dni trydno di6a 6te pomogni li nqkoi za6to taka
Виж още отзиви
Коментирай
loading...