Кастрация и стерилизация при кучето

Дошло е време да помислите за кастрация на кучето си, но може би не сте съвсем сигурни дали това е най - правилното нещо,  което да направите? Ако се двоумите дали трябва да оставите кучето си такова, каквото го е създала природата, помислете за  положителните и отрицателните аспекти на стерилизацията и кастрацията, преди да вземете това важно решение.

За България все още не е правена подобна статистика, но в Европа за 1 година около 17 милиона кучета и котки са били предадени в приюти за животни.

Само 1 на всеки 10 от тях е намерило нов дом. Това означава, че се е наложило над 13,5 милиона животни да бъдат унищожени. Голяма част от проблема може да се елиминира чрез една проста операция.

Стерилизацията и кастрацията се извършват под обща анестезия и са почти безболезнени. Чрез кастрирането на своите домашни любимци, собствениците могат да спомогнат за намаляване броя на нежеланите и бездомни създания.

1. Кастрация и стерилизация при кучето

Ако се чудите дали трябва да оставите кучето си такова, каквото го е създала природата, вижте плюсовете и минусите на кастрацията, преди да вземете това важно решение.

2. Какво представляват кастрацията и стерилизацията при кучетата?

Кастрацията и стерилизацията се извършват безопасно под обща анестезия и имат редица предимства, особено при осиновяване на домашен любимец.

3. Положителни страни на стерилизацията при кучето

Стерилизацията премахва риска от нежелана бременност, прави по-чисто и по-спокойно кучето и го пази от болести.

4. Негативната страна на стерилизацията на кучето

Стерилизацията означава безвъзвратно премахване на половите жлези и може да доведе до наддаване на тегло при кучето.

5. Положителни страни на кастрацията при кучетата

Кастрацията премахва риска от нежелано забременяване, прави кучето по-спокойно и по-здраво.

6. Негативни страни на кастрацията на кучето

При кастрацията безвъзвратно се премахват половите жлези на кучето, което води до промяна на външния му вид и може да покачи теглото му.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Коментирай
loading...