🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Проблеми при кучето

Устна хигиена при кучето

За да бъде вашият любимец здрав на 100% никога не пренебрегвайте грижата за устната му кухина. Добрата устна хигиена на вашето куче е гаранция и за по-доброто му здраве. Не я пренебрегвайте!

1. Устна хигиена при кучето

Защо устната хигиена е толкова важна за вашето куче? Полезни съвети.

2. Защо е важно да мием зъбите на кучето?

Задължително ли е миенето на кучешките зъби? Какви са ползите от това? Не е ли вредно?

3. Кога да мием зъбите на кучето?

Колко често трябва да се мият кучешките зъби?

4. Какво е нужно за миенето на кучешките зъби?

Изберете четка, която да е удобна за ползване ...

5. Основни стъпки за миене на кучешките зъби

За повечето кучета бъркането с ръка в устата им е объркващо преживяване ...

6. Съвети за добра устна хигиена на вашето куче

Пародонтозата обикновено засяга кучета, които са на възраст над ...
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

11. д-р БауБау

Здравейте! Съставките в пастата за зъби за кучета и котки е съобразена с вида им и не е препоръчително да се използва хуманна паста за зъби!

10. Христина

Пастата за зъби специална ли е или става и с тази за хора ?

9. Мирослава
Как карате кучето да ПЛЮЕ всичките тези "безвредни" препарати, с които му миете зъбите? Или НЕ ПЛЮЕ? Може би просто си ги ГЪЛТА тия химии??
8. д-р БауБау
До 6. Ирина - по принцип стават, да, но не всички кучета имат интерес към тях и не всички ги харесват. Дентастиксовете под формата на лакомства не само предпазват от натрупване на зъбна плака и камък, но и ароматизират устната кухина, тъй като съдържат мента (по-голямата част от тях).
7. Ирина
Вместо миене на зъбите?
6. Ирина
Не става ли с такива кокали като на снимката???
5. Теди
Благодаря Ви!
4. д-р БауБау
До 2. Теди - съветваме Ви при налична плака тя да се премахне мануелно при Вашия ветеринар, след което може да започнете редовно миене на зъбките щом дава без проблем. С това редовно миене ще ограничите и бързото му образуване.
3. Теди(пак)
Прощавайте, ОСмисли процеса и задължителнИ.
2. Теди
Аз прочетох статията преди да съм започнала неправилно и да съм объркала всичко и съветите бяха изключително полезни, но понеже имам младо немско овчарче, което ме обожава и редовно му бъркам в устата когато си играем, поизбързах малко и вместо за няколко седмици, за няколко минути го приучих да кротува, така че да изчеткам зъбите му отвън. След около половин час ще е помислил процеса и вече ще мога да измия зъбите му и от вътрешната страна. Но определено за голяма част от кучетата тези няколко седмици са си почти задължително. Благодаря Ви много за полезните съвети! Само да попитам, след колко такива процедури се очаква плаката да изчезне напълно? Защото не постигнах съвсем бели зъби, въпреки че две минути търках един кучешки зъби, още близо до венеца е кафяво.
1. Стефан
Ми ние без подход , направо си му ги измих С напръстник Дърпаше се , но му ги измих , опитваше се да захапе ресничките на напръстника Имам чихуахуа
Виж още отзиви
Коментирай
loading...