Назад до Ротавируси при кучетата

Ротавируси при кучетата

Патогенеза на ротавирусите при кучетата

Ротавирусите заразяват повечето зрели епителни клетки в лигавицата и въсите на тънките черва. Това води до слаба до умерена атрофия на въсите.

Заразените клетки набъбват, дегенерират и се отлющват от чревния лумен, където се освобождават голям брой вириони, които се превръщат в изтоници на инфекция за долните чревни сегменти и за други животни.

Некротизиралите от ротавирусната инфекция клетки са най - много от 18 до 48-я час след оралното инфектиране. Некротичните клетки бързо се заменят от нов епител.

Причина за клиничните признаци при ротавирусната инфекция при кучетата са атрофиралите въси, които водят до слабо влошаване в храносмилането, намалена абсорбция на вещества и диария.

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

11. д-р БауБау
До 10. - Необходимо е да се прегледа от ветеринар, който и да състави схема за обезпаразитяване. С 1 даване на хапче кучето не може да се изчисти от наличните ендопаразити, предвид цикъла им на развитие!
10.
moeto karaka4ansko ku4e ot 4 dni ne iska da se xrani i povrahta i samo voda pie no na tretiq den zabelqzax 4e e povarnalo glis kak da deistvam dadoxme mu xap4eta i toi sledmalko gi povarna
9. д-р БауБау
До 8. Анонимен - хубаво е да се консултирате с ветеринаря си за продължителността на даване, тъй като все пак това е антибиотик и не е препоръчително да се дава продължително време. Избягвайте храненето с шпеков салам и като цяло с "човешка храна". Препоръчваме Ви консервирана кучешка храна ако не желае гранули сега.
8. Анонимен
Здравейте кучето ми има същият проблем с храненето и му исписаха таблетки Синулокс и незнам да продължавм да и го давам или не истрах ме да не се влоши а вчера за пръв път видях как ядеше малко шпеков салам ,когато и го дадох и това добър плизнак ли е да се излекува !
7. д-р БауБау
До 6. найденова - за подобно внезапно подуване, причината обикновено е алергична реакция. При положение, че живее в двор има голяма вероятност да е ухапано от насекомо или др. Ако имате възможност кученцето трябва да се види от ветеринар и да се постави антихистаминов препарат, ако се окаже, че наистина подуването е резултат от алергична реакция. Не отлагайте, особено ако отокът не спада.
6. найденова
здравеите. от тази сутрин забелязах ,че на кучето ми очите са подути и след час и муцунката отстрани. моля за съвет.храни се с хубава храна и живее в двор с маика си и сестричка ,на 28 става на 1 год.
5. д-р БауБау
До 3.,4. Веин - описаните от вас симптоми са началните клинични признаци при огромен брой заболявания, инфекции и т.н. Съветваме ви да не отлагате преглед от ветеринар, тъй като колкото повече се чака става по-лошо. Кучето трябва да бъде закачено и на система и според състоянието да се предприемат съответните мерки за лечение и изследвания.
4. Вени
Извинявайте и не иска да стане.
3. Веин
Здравейте, кучето ми 4 дена не се храни и не иска да се храни. На какво се дължи?
2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - Състоянието с тежкото дишане не е за пренебрегване и препоръчваме незабавен преглед от ветеринар, тъй като причините може да са много! Вероятно кучето е и с висока температура, поради която не се храни. Не губете време!
1. Анонимен
Zdr ky4etomi ne qde stana 2 dni trydno di6a 6te pomogni li nqkoi za6to taka
Виж още отзиви
Коментирай
loading...