Назад до Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

Официален стандарт на Немски шпиц

Общ вид

Компактни и добре сложени кучета с почти квадратен контур. Стегната стойка и пухкава козина, която покрива цялото тяло.

Характеристики

Средния немски шпиц е интелигентно и активно куче. Неговата независимост и преданост към семейството са едни от основните характеристики на породата.

Темперамент

Щастливи, уравновесени, доверчиви, непоказващи признаци на нервност или агресия.

Тяло

Компактно и умерено късо. Гърдите са разположени дълбоко и не са много широки в предната си част. Тялото е добре заоблено и умерено прибрано в слабините.

Глава и череп

Средно голям широк череп, който когато се гледа отгоре се стеснява в клиновидна форма към носа. Погледната в профил муцуната му не е прекалено издължена в сравнение с пропорциите на главата.

Нос

Носът се среща в много цветове, като черен, бял, черно-бял. Може да бъде едноцветен или двуцветен. Не се допускат кучета с розов нос.

Цвят на очите

Очите са средно големи с овална форма, не много раздалечени едно от друго. Цветът им трябва да бъде тъмен.

Уши

Малки, триъгълни, изправени и разположени високо на главата.

Уста

Перфектно симетрична с пълна ножична захапка т.е. горните резци плътно припокриват долните и са разположени перпендикулярно на челюстите.

Шия

Изчистена, умерено къса и добре сложена спрямо раменете.

Предни крайници

Крайниците им са прави, добре балансирани и пропорционални спрямо тялото.

Задни крайници

Крайниците са умерено разположени и умерено широки отзад.

Лапи

Малки и заоблени, като на котка с добре разделени пръсти.

Опашка

Високо поставена, навита от основата и лежи над гърба.

Походка

Изправена, чиста и бодра походка с добър тласък.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

38. Новак
Здравейте, вече си имам среден немски шпиц на 9 месеца от снощи. Не иска да влезе в баната да му измият лапите, не позволява дори да го пипам по лапите, поне да го извърша. Каква да правя?
37. Тони
До Ivan Ivanov : Няма притеснение :) Нашият женски среден шпиц е на 3 години вече и това ,че ръмжи и хапе на посоки ченето му щрака като на акула,не значи че иска да хапе,а играе,дали с ръката ви или предмет :) Когато се нервира ,ако вече се е привързал към вас ,то той предупреждава със тънко гласово скимтене,а също и с ръмжене и оголване на зъби,но не срещу всеки от семейството го прави и не значи ,че ще хапе,дори след това започва да те ближе ! Невероятни животинки,като свикнеш да ги разбираш! Привързват се към семейството хора и са притеснени когато извън дома някой напусне стадото :) за малко ха ха!
36. Зоя Петрова
Вземах си куче каза ми че е между пумеран и мини немски шпиц Сега е на 5 навършени месеца и му изпада изцяло козината Ще му излезе ли друга по дълга козина или ще си остане така "плешиво"Какво трябва да направя????
35.
Здравейте, имаме една сладка Хъни, която скоро ще стане на 3 години. Мислех, че е минишпиц, но вече тежи 10 килограма, голяма дебелана е. Майка й и баща й са по- дребни от нея. Понеже сега я отглежда свекърва ми, подозирам, че има глезене и ядене на човешка храна вечер край трапезата, но още от малка не обичаше гранули, предпочиташе консерви. Всеки ден е по разходки поне 2 пъти на ден с обикаляне, но в повечето време обича да спи или поне да си лежи. През лятото е трудно да я накараме да бяга, горещо й е, в студеното време е по- активна като че ли. Какво може да направим да я повталим, диетичните гранули не иска и да ги помирише.
34. д-р БауБау
До 33. Гери - обикновено при мъжките развитието продължава средно до 1.8-2 години, а при женските - до година и половина.
33. Гери
Здравейте!Имам немски среден шпиц на 1г-8кг е.Въпросът ми е до колко месеца ще завърши растежа на кучето?
32. д-р БауБау
До 31. Нина - препоръчително е пускането на мъжки да става 2-3 дни след спиране на кървенето. Обикновено това настъпва 11-12 ден след разгонването.
31. Нина
Здравейте имам среден шпиц женски на 4 години след разгонване колко дни трябва да минат за да я пусна на мъжки
30. д-р БауБау
До 29. Яна - не се притеснявайте, при положение, че са поставени вътрешно, то те са съобразени с възрастта на кученцето и с факта, че растежа му все още не е приключил. Ще бъдат правени профилактични рентгенови снимки за проследяване на състоянието им!
29. Яна
Пироните и пластините са вътре в краката. Всъщност искам да разбера до колко ще расте кучето и дали ще му пречи на растежа. Със сигурност знам, че ако е по-възрастно животното и пироните могат да стоятдо края на живота му.
28. д-р БауБау
До 27. Яна - заивиси много какви са пироните и самата пластина и дали са извън крайника или вътре. Не се притеснявайте! По-голямо е страданието да не му бъде помогнато. Следвайте инструкциите на своя ветеринар!
27. Яна
Здравейте, имам спеден немски шпиц на 1 година. Преди 5 месеца претърпя операция, тъй като имаше фрактура на двата задни крака. В момента е с по 6 пирона и 1 пластина и с двата крака. Въпросът ми е задължително ли е да се вадят тези неща от краката му, т.е. Ще му пречи ли по някакъв. Питам, защото предната операция беше дълга и болезнена и не искам да го подлагам на подобно страдание.
26. д-р БауБау
До 25. Aрън - радваме се, за което :)
25. Aрън
Благодаря Ви.Това се оказа/околоаналните жлези/. След като ги изчистиха вече е добре :)
24. д-р БауБау
До 23. Арън - добре е да се види, да, за всеки случай при положение, че става за втори път. Една профилактична консултация никога не е излишна! Очевидно изпитва или болка или дискомфорт в задната област и без преглед трудно бихме могли да Ви кажем причината. По принцип признаците, които описвате са типични за възпланение на околоаналните жлези, но е малко вероятно да е това, тъй като е доста малко все още, но не е изключено и това да е причината.
23. Арън
Здравейте! Имам мъжки померан/немски шпиц/ на 4ри месеца е.Сутрин, когато става му е трудно/най-вероятно и болезнено/ да стъпи на задните си лапи.Започва да скимти и се върти се в кръг ,това става днес за втори път.След това нищо му няма.Хапва си,играе, прави бели.Трябва ли незабавно да потърся помощ от специалист.Благодаря Ви
22.
нямам сертификат.Таткото видях,но се опасявам че не прилича на него :(
21. д-р БауБау
До 20. - трудно се разбира докато са малки, освен ако не са Ви дали сертификат за родословие или не сте видяли самите родители на кученцето.
20.
здравейте,имам немски шпиц на 4 месеца дадоха ми го за малък, но май ще излезе среден,как да разбера какъв е точно
19. д-р БауБау
До 18. Аз - при положение, че кученцето е малко и котката не е агресивна едвал и ще имате проблем със съжителството им. Ако кучето беше голямо на възраст, тогава е по-вероятно съжителството им да бъде проблем.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...