Назад до Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

  1. Немски шпиц - среден
  2. Външен вид на Немски шпиц
  3. Физическа характеристика на Немски шпиц
  4. Характер и поведение на Немски шпиц
  5. Отглеждане и дресировка на Немски шпиц
  6. Официален стандарт на Немски шпиц
  7. Исторически данни, митове и легенди за Немски шпиц
  8. Интересни факти за Немски шпиц

Официален стандарт на Немски шпиц

Общ вид

Компактни и добре сложени кучета с почти квадратен контур. Стегната стойка и пухкава козина, която покрива цялото тяло.

Характеристики

Средния немски шпиц е интелигентно и активно куче. Неговата независимост и преданост към семейството са едни от основните характеристики на породата.

Темперамент

Щастливи, уравновесени, доверчиви, непоказващи признаци на нервност или агресия.

Тяло

Компактно и умерено късо. Гърдите са разположени дълбоко и не са много широки в предната си част. Тялото е добре заоблено и умерено прибрано в слабините.

Глава и череп

Средно голям широк череп, който когато се гледа отгоре се стеснява в клиновидна форма към носа. Погледната в профил муцуната му не е прекалено издължена в сравнение с пропорциите на главата.

Нос

Носът се среща в много цветове, като черен, бял, черно-бял. Може да бъде едноцветен или двуцветен. Не се допускат кучета с розов нос.

Цвят на очите

Очите са средно големи с овална форма, не много раздалечени едно от друго. Цветът им трябва да бъде тъмен.

Уши

Малки, триъгълни, изправени и разположени високо на главата.

Уста

Перфектно симетрична с пълна ножична захапка т.е. горните резци плътно припокриват долните и са разположени перпендикулярно на челюстите.

Шия

Изчистена, умерено къса и добре сложена спрямо раменете.

Предни крайници

Крайниците им са прави, добре балансирани и пропорционални спрямо тялото.

Задни крайници

Крайниците са умерено разположени и умерено широки отзад.

Лапи

Малки и заоблени, като на котка с добре разделени пръсти.

Опашка

Високо поставена, навита от основата и лежи над гърба.

Походка

Изправена, чиста и бодра походка с добър тласък.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Новак
Здравейте, вече си имам среден немски шпиц на 9 месеца от снощи. Не иска да влезе в баната да му измият лапите, не позволява дори да го пипам по лапите, поне да го извърша. Каква да правя?
Тони
До Ivan Ivanov : Няма притеснение :) Нашият женски среден шпиц е на 3 години вече и това ,че ръмжи и хапе на посоки ченето му щрака като на акула,не значи че иска да хапе,а играе,дали с ръката ви или предмет :) Когато се нервира ,ако вече се е привързал към вас ,то той предупреждава със тънко гласово скимтене,а също и с ръмжене и оголване на зъби,но не срещу всеки от семейството го прави и не значи ,че ще хапе,дори след това започва да те ближе ! Невероятни животинки,като свикнеш да ги разбираш! Привързват се към семейството хора и са притеснени когато извън дома някой напусне стадото :) за малко ха ха!
Зоя Петрова
Вземах си куче каза ми че е между пумеран и мини немски шпиц Сега е на 5 навършени месеца и му изпада изцяло козината Ще му излезе ли друга по дълга козина или ще си остане така "плешиво"Какво трябва да направя????
Здравейте, имаме една сладка Хъни, която скоро ще стане на 3 години. Мислех, че е минишпиц, но вече тежи 10 килограма, голяма дебелана е. Майка й и баща й са по- дребни от нея. Понеже сега я отглежда свекърва ми, подозирам, че има глезене и ядене на човешка храна вечер край трапезата, но още от малка не обичаше гранули, предпочиташе консерви. Всеки ден е по разходки поне 2 пъти на ден с обикаляне, но в повечето време обича да спи или поне да си лежи. През лятото е трудно да я накараме да бяга, горещо й е, в студеното време е по- активна като че ли. Какво може да направим да я повталим, диетичните гранули не иска и да ги помирише.
д-р БауБау
До 33. Гери - обикновено при мъжките развитието продължава средно до 1.8-2 години, а при женските - до година и половина.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...