Назад до Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

  1. Немски шпиц - среден
  2. Външен вид на Немски шпиц
  3. Физическа характеристика на Немски шпиц
  4. Характер и поведение на Немски шпиц
  5. Отглеждане и дресировка на Немски шпиц
  6. Официален стандарт на Немски шпиц
  7. Исторически данни, митове и легенди за Немски шпиц
  8. Интересни факти за Немски шпиц

Външен вид на Немски шпиц

Космена покривка

Като една от разновидностите на Немският шпиц, Средният немски шпиц на външен вид прилича много на останалите по размери кучета от тази порода. Козината е пухкава и гъста, отличаваща се с дълъг външен косъм и мек подкосъм.

Окраска

Обикновено се среща с плътни цветове, но и по - семплото оцветяване също е приемливо. Във Великобритания и Австралия се приемат всички цветни разновидности на кучетата, докато в Германия и останалите страни, където се спазват стандартите на FCI за чистокръвни се смятат само едноцветните и шарените кучета.

Едноцветните кучета с цветни петна по крайниците, гърдите или върха на опашката не се приемат. Козината при Средният немски шпиц може да бъде черна, бяла, кафява, синьо-сива и всякакви разновидности на кремаво и оранжево.

Очи и Нос

Носната гъба на средния немски шпиц може да бъде в различен цвят, а очите им трябва да бъдат тъмни.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Новак
Здравейте, вече си имам среден немски шпиц на 9 месеца от снощи. Не иска да влезе в баната да му измият лапите, не позволява дори да го пипам по лапите, поне да го извърша. Каква да правя?
Тони
До Ivan Ivanov : Няма притеснение :) Нашият женски среден шпиц е на 3 години вече и това ,че ръмжи и хапе на посоки ченето му щрака като на акула,не значи че иска да хапе,а играе,дали с ръката ви или предмет :) Когато се нервира ,ако вече се е привързал към вас ,то той предупреждава със тънко гласово скимтене,а също и с ръмжене и оголване на зъби,но не срещу всеки от семейството го прави и не значи ,че ще хапе,дори след това започва да те ближе ! Невероятни животинки,като свикнеш да ги разбираш! Привързват се към семейството хора и са притеснени когато извън дома някой напусне стадото :) за малко ха ха!
Зоя Петрова
Вземах си куче каза ми че е между пумеран и мини немски шпиц Сега е на 5 навършени месеца и му изпада изцяло козината Ще му излезе ли друга по дълга козина или ще си остане така "плешиво"Какво трябва да направя????
Здравейте, имаме една сладка Хъни, която скоро ще стане на 3 години. Мислех, че е минишпиц, но вече тежи 10 килограма, голяма дебелана е. Майка й и баща й са по- дребни от нея. Понеже сега я отглежда свекърва ми, подозирам, че има глезене и ядене на човешка храна вечер край трапезата, но още от малка не обичаше гранули, предпочиташе консерви. Всеки ден е по разходки поне 2 пъти на ден с обикаляне, но в повечето време обича да спи или поне да си лежи. През лятото е трудно да я накараме да бяга, горещо й е, в студеното време е по- активна като че ли. Какво може да направим да я повталим, диетичните гранули не иска и да ги помирише.
д-р БауБау
До 33. Гери - обикновено при мъжките развитието продължава средно до 1.8-2 години, а при женските - до година и половина.
Коментирай
loading...