Назад до Кучета

Защо кучетата обичат да дъвчат хартия?

Сигурно ви се е случвало да забравите книгата си на достъпно за кучето място и след като се върнете да установите, че тя е наядена и накъсана на парчета?!

Ако това ви се случвало вече, може да повярвате и на оправданието на децата, че кучето е изяло домашните им за училище.

Защо някои кучета обичат да дъвчат и късат хартията/салфетките?

Някои породи кучета обичат да дъвчат хартия повече от други. Това са най - често боксери, териери и голдън ретривъри. Не е изключено обаче това да се прояви и при редица други породи.

Поглъщайки парченцата хартия кучетата могат да развият храносмилателни проблеми. Приемането на голямо количество може да доведе до блокиране на преминаването на чревно съдържание. Затова е добре да се преборите с този неприятен навик на кучето си.

Какво всъщност иска кучето ви?

Защо кучето яде салфеткиМного кучета обичат да разкъсват разни неща. Късането на хартията е забавно занимание за тях и начин да изразходят енергията си.

Някои кучета изпитват огромна наслада да дъвчат и разкъсват нещо в устата си. Приемат го така сякаш разкъсват плячка, която са уловили в дивата природа. Други кучета късат хартия, когато са стресирани, отегчени или тревожни.

Как да се справим с това поведение?

Ако искате да отучите кучето си да яде и дъвче хартия гледайте да не оставяте хартия по земята или на места, където то може да я достигне.

Вместо това вземете гумена играчка или нещо друго, което да задоволява потребността на кучето да къса и дъвче.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Благодаря за съвета
Виж още отзиви
Коментирай
loading...