Назад до Кучета

Защо играта е толкова важна за кученцата ?

Играта освен, че носи забавни и приятни моменти за вас и за кученцето ви, ще му помогне още да развие социални и физически умения, които ще са му от полза до края на живота.

Как си играят кученцата през първата една година?

Кученцата започват да си играят със своята майка или братя и сестри от котилото между 2-та и 4-та седмица от своето рождение. Играта между кученцата в котилото спомага за изучаването на някои много важни социални умения.

Игра между кученцаТрябва ли да играя с кучетоКак да играя с кучетоТака например играейки си кученцата често се хапят и ако хапането е прекалено силно потърпевшото кученце започва да скимти и отказва да си играе повече.

Това учи кученцата на важни социални умения и колко силна да е захапката им при игра, така че да не се нараняват. Поради тази причина не е добра идея кученцата да бъдат отделяни от котилото преди навършване на 6 седмична възраст.

Кученцата започват да си играят с други предмети, когато навършат 4 - 5 седмична възраст. За това е важно да им предоставите предмети за игра по това време, за да им създадете добри навици за игра още от ранна възраст.

Когато кученцето е на възраст между 8 и 12 седмици трябва да започнете да го учите да ви носи разни работи.

Кученцата, които изпитват проблеми с усвояването на концепцията "донеси" могат да имат проблеми в по - късна възраст и никога да не се научат да ви носят разни неща.

Когато са на възраст между 2 и 6 месеца кученцата все още съсредоточават своята игра около боричкането. Ако кученцето ви е в такава възраст и нямате друго кученце с което да си играе, трябва вие да си играете с него.

Колкото по - голямо става кучето, толкова по - сложни играчки ще са му необходими. То започва да се занимава с разни интерактивни играчки и пъзели. Сменяйте играчките му през няколко дни, за да поддържате интереса му към тях.

Когато са между 7 и 12 месеца кученцата са много енергични и жадни за игри. Трябва да сте наясно, че вие определяте правилата и вие решавате кога да започнете и кога да приключите играта. Кучето ви трябва да е готово когато му подадете сигнал за край на играта да дойде при вас.

Значението на играта ...

Обучено кучеИгра с голямо кучеИгрите предизвикват кучето ви физически и психически, като и двете неща са важни за това кучето да бъде спокойно и добре възпитано в дома. Липсата на движение е причина за много поведенчески проблеми.

Игрите са много важни за физическото и интелектуално развитие на кучето. Когато играете игри, при които кучето трябва да открие предмет, който сте скрили то се научава да използва по - рационално сетивата и мозъка си.

Игрите могат да дадат увереност на срамежливите кучета. Посредством играта ние вкарваме кучето в нова ситуация и му помагаме да се приспособи към тази ситуация. Играта за кучетата е като награда за добро поведение и често е по - добър мотиватор дори и от храната. Играта е жизненоважна за връзката между вас и вашето куче.

Когато се научат да играят още от малки те продължават да правят това и когато пораснат. Такива кучета са по - забавни и по - лесно възприемат чужди хора. Продължавайте да си играете с кучето, когато то порасне и това ще помогне то да остане младо по душа.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...