🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

6 начина да накараме кучето да спре да лае в апартамента

Хората, които живеят в апартамент знаят колко тънки са стените и как се чува почти всичко, което правят комшиите. Много неприятно е и когато кучето на съседа лае непрекъснато.

Със сигурност не искате и вие с вашия домашен любимец да ставате досадни за останалите обитатели в блока, и да се стига до разправии и скандали.

Това може дори да ви възпре от желанието да си вземете домашен любимец в апартамента.

Всъщност обаче е сравнително лесно да накарате кучето си да не лае, когато се намира в апартамента. Ето и нашите съвети.

Осигурете необходимите забавления на животното

През деня кучетата се отегчават, защото обикновено се налага да остават сами вкъщи и това може да ги накара да лаят прекомерно. Ако осигурите на домашния любимец достатъчно количество играчки, може да поддържате интереса му през дългите часове, когато не сте в дома.

Може да вземете и от т.н. играчки пъзели, които съдържат някакво лакомство скрито в тях. Така животното ще бъде твърде заето в опитите си да стигне до лакомството и няма да се отегчава прекалено много.

Осигурете достатъчно физически упражнения

Как да спрем лая на кучетоКучетата обикновено лаят без причина, когато са отегчени или неспокойни. По - честото извеждане на кучето на разходка ще му помогне да изгори излишната енергия. Така е много по - вероятно животното да си лежи спокойно в апартамента, когато ви няма.

Ако ви се налага да се върнете у дома по средата на работния ден, изведете кучето на бърза разходка или си поиграйте малко с него.

Успокойте съседите си

Ако кучето ви лае прекалено много запознайте съседите си с проблема и ги уверете, че работите по отстраняването на този проблем. Това би трябвало да ги накара да бъдат малко по - благосклонни към вашия домашен любимец. Някои дори могат да си предложат услугите от време на време да се грижат за кучето, докато сте на работа или отсъствате от града.

Обучете навреме кучето си

Най - доброто нещо, което можете да направите, за да предотвратите кучешкия лай в апартамента е да обучите добре домашния любимец още в най - ранна за него възраст. Не очаквайте бързи резултати, защото обучението отнема известно време, особено ако кучето ви вече е по - голямо.

Как да научим кучето да стои в клеткаОпитайте се да научите животното да стои в кучешка клетка, докато ви няма. Така ще има много по - малко странични разсейващи фактори, които да предизвикват неговия лай.

Ако все пак проблема продължи да съществува е добре да се посъветвате със специалист по поведението на кучетата.

Насърчавайте кучето с похвали

Когато сте си у дома и кучето се въздържа да лае, трябва да го възнаградите за това. Домашния любимец скоро ще научи, че лаенето не е приемливо поведение, когато се намира в апартамента, и обратно, когато стои тихо и спокойно ще получава награди и похвали. Добре е да започнете това обучение веднага след като доведете кучето в дома си, за да може бързо да развие добри навици.

Защо кучето лае в апартаментаБлокирайте достъпа на животното да прозорци, които разкриват много разсейващи фактори, каращи го да лае. Кучетата е много по - вероятно да започнат да лаят, когато в полезрението им попаднат някакви разсейващи фактори.

Ако то гледа през прозореца навън може да започне да лае по преминаващи хора или други кучета. Сложете завеси на прозорците си, така че домашния любимец да не може да вижда, какво се случва навън.

Може да оставите телевизора или радиото включени, за да не се разсейва кучето от звуците извън апартамента.

Снимки: animal-health.co.uk, 3milliondogs.com

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...