Назад до У нас

ЕК дава 20 млн. лева субсидия за хуманно отглеждане на птици и свине

Тази добра за родните животновъди новина бе разпространена от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Европейската комисия (ЕК) ще предостави субсидия в размер до 20 млн. лева за реализирането на проекти за хуманно отношение към животните.

Това финансиране ще е от огромна полза за животновъдите и ще помогне за по - бързото приспособяване на средата за отглеждане на животни към изискванията за хуманно отглеждане, приети за страните от Европейският съюз.

По - рано през годината цените на яйцата на едро и дребно достигнаха невиждани стойности, след като влезе в сила забраната за отглеждане на кокошки носачки в тесни клетки. Тогава животновъдите се оправдаха, че трябва да подменят инсталациите си и от това е породено рекордното поскъпване на цените.

Стигна се до там земеделският министър Мирослав Найденов да заплашва производителите преди Великденските празници, че държавата ще преосмисли политиката си по отношение на отпусканите субсидии, ако се докаже, че цените на яйцата и месото се вдигат спекулативно.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...