🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лично с БауБау

Ето как едно пътуване с куче от Гърция към България се превръща в истинско изпитание

Наша читателка, Лиляна Иванова - Патра, живееща в Гърция, ни сигнализира за неприятен проблем, с който се сблъсква при всеки опит за превозване на своя любимец в автобус. Всичко с пътуването е наред, докато не стъпи на българска земя.

Вижте историята на Лиляна и се замислете дали е нужно да стигаме до заплахи и полиция, качвайки кучето си в автобус?!

"Здравейте! Възползвам се от поканата ви да споделим наши истории и ви пиша. Живея в Република Гърция от 20 години насам и през всичките години си имам кученце и пътувам с него, връщайки се в България.

Проблемът с кученцето започва в момента, в който стъпя на българска земя. Автобусните линии отказват да качат кученцето и това става след разправии и заплахи от моя страна, че ще повикам полицията и че нарушават Европейските закони за превозване на домашни любимци и Закона за защита на животните, според който домашните любимци трябва да са в съответната къщичка, с паспорт, ваксини и т.н. и да се возят в салона при пътниците, ако ли пък не, автобусните фирми са задължени да го сложат в помещение, което е с климатик. ЗАДЪЛЖЕНИ !!!

В България никоя фирма не спазва закона. До кога ще продължава всичко това ? Защо най - после Организациите за защита на животните не се намесят? Писала съм до министъра на транспорта - от там се издават лицензите на тези транспортни фирми - никакъв отговор, писала съм оплаквания и имейли до различните автобусни линии - същото ... глас в пустиня ... Възмутена съм.

Всяко едно пътуване в България е истинско изпитание и кошмар! До България - по международна линия - няма никакъв проблем. Проблема е с вътрешните линии. Кажете, моля, какво може да се направи по въпроса и до кога ще продължава този тормоз?"

Ако и вие искате да дадете гласност на подобен проблем или да споделите хубава новина, свързана с животните, не се колебайте да ни пишете и да ни изпратите снимки, а ние ще публикуваме историята ви в нашата рубрика "Лично с Бау Бау". Благодарим Ви!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. РАДИНА
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !!!! ТУК СМЕ ТАКИВА БЕЗПОЩАДНИ КЪМ ХОРА КЪМ ЖИВОТНИ .............НЯМАМ ДУМИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ВЕЧЕ НЕЩО!!!!!!!!!!
2. Анонимен
За жалост у нас законите са за да не се спазват. Това обаче не означава, че трябва да се откажем да настояваме това да се промени. Трудно се пречупват закостенели норми, но не трябва да оставаме простотията и ограничеността да влияят на живота ни.
1. Анонимен
Манталитета и незнанието на българина че домашен любимец може да пътува в градски транспорт.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...