🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лично с БауБау

Здрава козина и щастлив домашен любимец - мисия възможна с Хачико и Мърльо

Много често читателите на baubau.bg ме питат как да поддържат красива и здрава козината на кучето. От моята практика на ветеринарен лекар, както и от опита ми с домашните любимци, мога да потвърдя, че няма универсални решения. Всяка порода или животно изискват своя персонален подход, дори и чисто емоционално. Да, хигиената на кучето е ритуал и то трябва да изпитва удоволствие, за да се получат оптимални резултати. Важно е да поддържате добра хигиена на космената покривка на своето куче и аз ще ви дам ценни съвети как Вашето куче да има не само чиста, но и здрава козина.

Изборът на подходящите козметични средства е от ключово значение за поддържането на красива и здрава козина. На пазара вече има безброй марки, част от които не са напълно съобразени с видовите особености на космената покривка при кучетата, съдържат много странични съставки с неизяснен произход, които могат да доведат до алергични реакции.

Ето защо е добре да изберете подходяща и качествена козметика!

Бих препоръчала двете интересни серии - Хачико и Мърльо, които са нови за българския пазар

Хачико - комбинация от мощни натурални компоненти

Специално разработените шампоани за домашни любимци от иновативната серия Хачико включват комбинация от мощни натурални вещества, билкови екстракти, минерали, витамини и други активни съставки. Стандартната козметика за домашни любимци е адаптирана от състава на козметиката за хора. Независимо от качествата си, в по-голямата си част стандартните шампоани, вместо да предотвратяват натрупването на химични замърсители в кожата и по космената покривка на животните, излагат излишно кожата им на въздействието на четвъртични амониеви съединения, катионни съединения като цетримониум бромид и силикон (диметикон). Това налага прилагането на специализирана козметика за домашни любимци.

Хачико отстранява подобни натрупвания благодарение на съдържащите се в нея естествени съставки. Още от първото измиване с шампоаните от серията Хачико се премахват натрупаните химикали, детоксикира се кожата. Освен видимия почистващ ефект те не увреждат, а подхранват, омекотяват, запазват естествената хидратация и се грижат за кожата и козината на четирикраките спътници в живота ни.

  • За кучетата с чувствителна кожа и суха козина бих препоръчала шампоана за суха и чувствителна кожа от серията Хачико. Маслата, включени в този шампоан (масло от кайсиеви ядки, масло от авокадо и масло от мента), подобряват състоянието на сухата и възпалена кожа, правят я мека и еластична.
  • За косматите любимци с видимо изтощена космена покривка, бих препоръчала подхранващия шампоан от серията Хачико. С него ще постигнете ефекта “Уау”. Той не само подхранва, но и стимулира растежът на козината, намалява чупливостта на косъма. Включените в състава розмарин, масло от саша инчи и портокал, правят изтощената козина по-здрава, лъскава, блестяща и еластична.

 Мърльо - за стопани на аристократични (и не само) кучета

Д-р Русева представя марката Мьрльо

Мърльо е глезеща, аристократична и високоефективна гама за основна хигиена на вашия домашен любимец, която ви позволява да се грижите за кучето си така, както бихте се грижили за себе си.

  • За стопаните на дългокосмести породи кучета, бих препоръчала шампоана за лесно разресване от серията Мърльо. Благодарение на маслата включени в състава на този шампоан се намалява до минимум заплитането на козината. Разресва се лесно, космената покривка става мека и гладка, и най-вече има здрав вид.
  • За кучетата предразположени към чести кожни инфекции, основно това са гъбични, бих препоръчала шампоана Ултрапремиум от серията Мърльо. Той укрепва кожната бариера, минимизира навлизането на дразнители и едновременно с това поддържа хидратацията на кожата, като така се намаляват симптомите на полученото възпаление. Осигурява поддържането на оптимално pH на кожата.

Защо трябва да пазим чиста козината на кучето?

Поддържайки козината на кучето чиста, се намалява риска от заразяване с различни патогени. За разлика от котките, кучетата се извеждат на разходка, ходят на места, които са били обитавани от различни видове животни, с което се увеличава и риска от пренасяне на зараза у дома! Изключително внимателни трябва да бъдат стопаните на кучета с малки деца, които галят и гушкат своя любимец, след което лапат и своите ръце.

> Защо кучето ми има силен сърбеж?

Интересен факт

При галенето се отделя хормон на привързаността, окситоцин, и при човека, и при кучето. Тялото отделя химични вещества, които намаляват кръвното налягане и увеличават секрецията на хормоните на щастието. Галенето на куче е полезно за вас и вашето здраве. Но поддържането на козината на приятелите ни в топ форма се оказва сложна работа за някои стопани.

Липсата на правилни грижи и нередовната хигиена води до заплитане на козината (най-вече при дългокосместите породи) и замърсяване на кожата. Това може да причини кожни раздразнения и бактериални инфекции и е много нездравословно за кучето.

Залагайте на по-чистия състав в продуктите, които използвате. На пазара ни вече се предлагат висококачествени български продукти с изцяло натурален състав! Препоръчвам!

Тими с Хачико и Мърльо

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...