🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лично с БауБау

Вместо животни, живеещи в свободна среда - метални решетки и мизерия - писмо на читател от Стара Загора

Публикуваме този сигнал, изпратен ни от нашата читателка Венета Даскалова от гр. Стара Загора. Нямаме обяснение на това, което може да се види на снимките и на краткото видео, ще го оставим на вас.

"Днес 14-ти септември, 2014 година, посетих Старозагорските минерални бани, където от много време приятели разказват, че в парка имало пуснати животни, с които децата можели да си играят. Двете ми деца обожават животните и очаквах, че ще им е много интересно.

За мое учудване, в парка заварихме някаква имитация на зоопарк, в който в метални клетки стояха две клети зайчета и няколко токачки. Нямам как да коментирам нито мизерията, нито мръсотията, в която тези животни живеят.

И сигурно щеше да е много смешно да отбележа, че токачките са в клетка, в която има необичаен предмет - закачалка с номерца, която помня от съблекалните на стария плаж, който не работи от почти 10 години. Кому е хрумнало да я сложи вътре.

Зайчетата са напъхани в миризливи кутийки от ламарина. Децата ми стояха, погледаха и си тръгнахме. Дъщеря ми ме пита няколко пъти защо са били наказани зайчетата, какво са били направили. Как да им обясня, че съм ги завела да видят зайци, които играят свободно в тревата, а не затворници в ламаринени кутии.

Не вярвам, че това е било идеята на хората, които са сложили тези животни тук (видях табела, че е било проект някакъв), но виждате изпълнението. Но какво да ви кажа, това е и нищо повече. Горките животни, а жал ми е и за децата, които гледат това и не знаят какво да направят."

Ние в Баубау.бг ще даваме гласност на всеки от вас, който реши да разкаже подобна история. Лошите примери имат нужда от гласност, за да могат да бъдат променени. Решетките са си решетки, без значение дали зад тях стои беззащитно зайче или човек. Свободата е безценно нещо и за нея трябва да се борим.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Жоро Добрев
Венета Даскалова търси животни с които децата и да си играят .Отива чак до Старазагорските бани за това ,но едва ли е дарила и една стотинка за инициативите по превръщането на Баните в зеленото сърце на Стара Загора .Би могла да го стори на 22.09. - ще я очакваме да се включи .
2. Венета Драгостинова
Как да можем Петя,нали до другия ден клетите зайчета няма да ги има.
1. Петя К.
А някъде зайчетата играят свободно... Дъщеря ми е студентка в Манхайм, Германия. Край общежитието има зелена поляна, на която подскачат зайчета. Красиво, спокойно, мило, вдъхновяващо... и просто. Защо ние не можем така?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...