🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лично с БауБау

Бременна котка е затворена на покрива на старозагорска сграда месеци наред

Наша читателка, Н. Д., живееща в град Стара Загора, сигнализира за неприятен проблем със затворено коте, който не търпи повече отлагане. Вижте историята и призива, който отправя жената.

"От месец март'14 котка живее на покрива на ул. "Гладстон" 50, гр. Стара Загора. Незнайно как, котката е успяла да се качи там, след което всичко е било затворено и тя не е могла по никакъв начин да излезе. През април месец е идвала и пожарната, но не са я свалили.

Подаден е сигнал до община Стара Загора. По телефона са се обадили за да търсят домооправителя на сградата, но след като не са успели да се свържат с него, всичко спира дотук.

Подаден е сигнал и до кмета на града. Той е отишъл със сътрудничката си за да провери дали наистина има такъв случай. Сътрудничката се е качила на покрива и е хвърлила валериан на котката, след което опитите за разрешаване на този неприятен проблем отново спират дотук.

След като историята стигна до мен се свързах с човека, който храни нещастната животинка, хвърляйки й  от своя таван на покрива и то само по тъмно. Живеещите на ул. "Гладстон" не са допуснали никой, който иска да помогне.

И това не е всичко, защото котката е била и бременна. Човекът нямаше сили да ми каже какво е станало с малките. Само успя да промълви как са се търкаляли по покрива и как майката се е мъчила да ги спаси. Снощи отидох по тъмно за да се уверя, че всичко е истина. Котката се чуваше как мяука още, когато приближих блока. И тези хора заспиват спокойно ...

Човекът търси съдействие за да се разреши този проблем, който продължава вече с месеци! Сигурна съм, че ще се намерят ЧОВЕЦИ да помогнат. От съображение за сигурност не пиша името на човека, подал сигнала и потърсил помощ. Едва вчера (20.10.2014) е направена проверка и е поставен капан за хващане на котката."

Ако и вие искате да дадете гласност на подобен проблем или да споделите хубава новина, свързана с животните, не се колебайте да ни пишете и да ни изпратите снимки, а ние ще публикуваме историята ви в нашата рубрика "Лично с Бау Бау". Благодарим Ви!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Т.
Абе вие вярвате ли си,на това което пишете... Истината е съвсем различна от представената история тук.. Котката е още от малка на покрива няма как да е родила . А мога да твърдя,че капан има от 3 месеца, но без успех. Вчера дойдоха и от приют и поставиха 2ри капан. За сведение на "информираните" по въпроса , човекът, който храни котката е ЖЕНА,която гледа повече от 15 котки. Мислите ли,че ако това коте няма какво да яде ще стои 7 месеца на този покрив. Мислите ли,че на живеещите в блока им е приятно да заспиват и да се събуждат с това мяукане. P.S. "Срамота за човешкият род " е да коментирате и да съдите хората без да сте запознати по случая. И като за финал някой от толкова загрижените за котетоако има идея за спасяването му нека да се свърже ако трябва с домоуправителя.
2. Нина Кичукова
Харесва ми ,да се дава гласност за животни в риск.Нека всички, да се отнасят с любов към животните!Тогава няма да има подобни случаи.Но ще доживея ли такава толерантност,да се случи и в България?
1. лили
Как може такова отношение към живо същество ! Това хора ли са изобщо !!! Всяко животно има право да е на тази планета , точно , колкото и ние ! Срамота за човешкият род !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...