Назад до Фландърско бувие

Фландърско бувие

  1. Фландърско бувие
  2. Външен вид на Фландърско бувие
  3. Физическа характеристика на Фландърско бувие
  4. Характер и поведение на Фландърско бувие
  5. Отглеждане и дресировка на Фландърско бувие
  6. Здравословен статус и проблеми при Фландърско бувие
  7. Анатомични и физиологични особености на Фландърско бувие
  8. Исторически данни, митове и легенди за Фландърско бувие
  9. Интересни факти за Фландърско бувие

Характер и поведение на Фландърско бувие

Характер на Фландърско бувиеПоведение на Фландърско бувиеВъпреки внушителните си размери Фландърското бувие е нежно и лоялно куче, което винаги би защитило своя стопанин. Макар и според някои да изглеждат плашещи, те са доста уравновесени кучета със спокоен характер, което ги прави много добри домашни любимци в семейна среда. Имат перфектната комбинация от качества - нито прекалено агресивни, нито прекалено срамежливи.

Необходимо е куче от тази порода да се социализира с децата още докато е малко. Кучето осъзнава, че децата са част от семейството и те стават приятели за цял живот.

Те са много любопитни по природа и поради това обичат да са сред децата, около които винаги е интересно. Когато са около тях, кучетата винаги гледат да се грижат за тях. Затова там, където е детето е много вероятно да откриете и Фландърското бувие.

Породата изисква по - опитни собственици, за да се предотвратят поведенчески проблеми. Ако не са обучени добре те могат да изразяват господстващо отношение към хората, независимо спокойният им характер.

Едно несоциализирано Фландърско бувие може да започне да изпитва страх и да създава проблеми, когато участва в нови ситуации, в които не се чувства комфортно.

Бувието обикновено се държи добре с други кучета, ако са отгледани заедно от малки. Някои кучета могат да проявят агресия и собствениците им трябва да им покажат категорично, че това е нежелано поведение.

За разлика от повечето породи кучета, Фландърското бувие съзрява малко по - бавно, както физически, така и умствено. Те трябва да навършат 2 - 3 години, за да се считат за напълно развити.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...