Назад до Кучета

Как да се предпазите от измама, когато си купувате кученце по интернет?

Решили сте да си купите ново кученце и сте впечатлени от рекламни материали, които ви убеждават, че това е точното кученце за вас?!

Това желание ви прави идеална мишена за хората, които се занимават с измами с кучета.

Сценарият ...

Виждате реклама/обява на куче, към което проявявате интерес и искате да си го купите. Обикновено става въпрос за някоя от най - разпространените породи и към описанието има някаква предистория, която да трогне сърцето ви.

Как става измамата?

Измамниците искат да се влюбите в кученцето за да могат да ви кажат всичко, което искате да чуете. Целта е да измъкнат колкото е възможно повече пари от вас. Обикновено измамниците изтъкват една от следните причини, поради които собствениците на кучето искат да го продадат:

  • местят се да живеят на друго място и не могат да вземат кучето със себе си
  • обичат безгранично кученцето, но нямат парична възможност да го гледат
  • установили са, че някой от семейството е алергичен към кучето

Измамниците се опитват да ви втълпят, че вие не само ще се сдобиете с кучето на вашите мечти, но и ще помогнете, като гарантирате, че кучето няма да бъде изоставено. Тук обаче започват уловките. Обикновено преди да получите кучето измамниците искат да им изпратите част от парите, обикновено по банков път, за да покриете транспортните разходи, ветеринарните прегледи и всички необходими ваксинации.

Как да се предпазите?

Измами по интернетНай - лесният начин да избегнете подобна измамна схема е просто да не плащате пари за животно, което не сте виждали на живо. Ако все пак видите кучето, то обикновено е мелез, а ви се представя, като здраво и породисто животно.

Съвета на специалистите е никога да не купувате кученца по интернет, които не сте видяли! Обикновено съмнителните търговци използват мрежата за да продават своите животни със съмнително родословие.

Специалистите съветват ако сте си избрали куче и развъдник, да отидете на място, да видите животното. Един съвестен собственик на развъдник никога няма да ви изпрати куче, което дори не сте виждали.
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Еми
Случи ми се сходен сценарии.Отивала цената за няколко месеца в Русия.Кучето се оказа поне за сега с кожна гъбички и гъбички в ушите(два различни неща са който много трудно и скъпо се лекуват).Дали ще бъде породата за която е купено още не се знам.
1. .........,,,,,,,,,,
много гадно и наистина страшно хм може и да не важи само за кученцата а и за кучетата . Абе въобще за всичко,
Виж още отзиви
Коментирай
loading...