🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Декоративни рибки

Къде да поставим аквариума?

Преди да напълним аквариуми с вода, трябва да изберем най - подходящото му място. То в никакъв случай не бива да бъде огрявано от слънцето, както пише в по - старите книги по акваристика.

Напротив, идеално място за аквариума е най - тъмният ъгъл в жилището, по възможност помещението с прозорци на север. Аквариумът не се поставя до прозореца или пред него, защото в такъв случай ще наблюдаваме живота в него срещу саетлината, а така ще се загуби естественият му ефект.

От тази гледна точка най - красиво е когато аквариумът се вгради в мебелите или в една от стените, в поставка, облицована с дърво или с подобен на дърво материал.

Според теглото на пълния аквариум трябва да се изработи поставка с необходимата здравина. Ако за поставката използваме метал, то винкелите или тръбите трябва да се заварят. Горната част от поставката трябва да е равна, за да може аквариумът да легне на нея равномерно по цялата си дължина.

На свободното място около аквариума може да се поставят клонки или бамбук според района, от който произхождат рибките. Като допълнение може да се поставят и водни растения, за да се получи имитация на цял воден пейзаж.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Аз мисля че отглеждането на Риби е интересно.!!!✌????????????????????❤️
Виж още отзиви
Коментирай
loading...