🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучето се страхува от гръмотевици?

Гръмотевичните бури карат много кучета да се страхуват и да се крият под масата или леглото. Експертите не са много сигурни какво точно кара някои кучета да са толкова обезпокоени от бурите, докато други са много спокойни.

Някои хора смятат, че страха на кучетата може да идва от факта, че те имат силно изразена тревожност от раздяла.

Те предполагат, че може би има генетична предразположеност към стреса, причинен от бури.

Какво да правим по време на гръмотевична буря?

Има два подхода за справяне със страха на кучето от гръмотевични бури. Единия е свързан с това да му помогнем да преодолее страха си по време на буря, а другия е да го подготвим за бъдещите бури.

Има три основни начина, по които можем да помогнем на кучето си по време на буря:

1. Уверете се, че има безопасно място за кучето, където може да се скрие. Това може да бъде неговото легълце или тъмна стаичка, където по - слабо се чуват звуците на гръмотевиците, проливният дъжд и вятъра.

2. Покажете на кучето си, че сте до него, но не го "изнежвайте". Ако създавате прекалено голям комфорт за кучето си това може да засили страха му и да е по - трудно да се справи с бъдещи бури.

Останете в една стая заедно с кучето си по време на буря и го разсейвайте с различни играчки, като го подтиквате към спокойно поведение. Ако кучето е прекалено нервно и не му се играе просто стойте известно време близо до него.

3. Покажете на кучето си, че сте спокоен. Вашето спокойствие ще се предаде на кучето ви и то ще се отпусне.

Как да подготвим кучето си за следващата буря?

Защо кучетата се страхуват от гръмотевициЗнаейки, че кучето ви се стресира по време на буря има няколко превантивни мерки, които можете да вземете, за да се справите с този проблем.

Започнете да му пускате звуци записани от истински бури. Може да намерите такива материали в Интернет. Постепенно кучето ще започне да свиква с оглушителния звук на гръмотевиците и свистенето на вятъра. Отначало пускайте тези звуци много тихичко, докато кучето се храни или си почива. След това постепенно усилвайте силата на звука.

Ако това не помогне на кучето ви е добре да се консултирате с ветеринар и да потърсите помощ от професионален дресьор на кучета или да приложите краткосрочна терапия с лекарства, ако стреса на кучето е придружен с негативно поведение, като например разрушително гризане на вещи.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. В-И
пускай записи от буря от интернет
4. д-р БауБау
До 3. Анонимна - за съжаление този проблем се среща при почти всички кучета и едва ли бихте могли да премахнете напълно страха му. Това, което ние бихме Ви посъветвали е да обезопасите максимално мястото, където е кучето и при гръмотевици или гърмежи от пиратки да бъдете до кучето, успокоявайки го и отвличайки вниманието му с нещо друго.
3. Анонимна
Здравейте!Имам сибирско хъски на 3 години.От тази година,нещо се случи с нея,при гръмотевични бури и при гърмене на пиратки и др.подобни звучи,умира от страх.Мястото , където се намира къщата на кучето ни е обградено с мрежа и навес , но постоянно се катери в/у къщичката и прави опити да бяга(няколко пъти е и бягала).Незнам по какъв начин да и помогна,с който и да разговарям ,обяснява че всички кучета имат същият проблем.Моля за съвет :((
2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - поздравления :) Факт е, че кучетата усещат природните аномалии много преди нас.
1. Анонимен
когато кучето ми беше малко по време на гръмотевична бурия то започваше да лае да се дърпа и да не иска да излезе от колибката си аз оставах навън с него и още някои и дори не бях открила този сайт но когато кучето видя че аз съм спокойна и то е успокояваше и се държеше нормално до края на буриятя а сега 30 или 15 минути преди такава или друга бурия то излайва няколко пъти за да предопреди и продължава да прави това което е започнало добре ли съм се справила
Виж още отзиви
Коментирай
loading...