Назад до Котки

Кои са любимите места на котката за галене?

Целта на настоящата статия е да Ви покаже четирите места, на които котките обожават да ги галят и едно място, което кучетата обичат, но повечето котки мразят.

Къде НЕ трябва да галите котката?

Това е едно място, което кучетата обожават, но голяма част от котките ненавиждат. Става въпрос за корема. Причината за това е, че домашните котки не са чак толкова голям хищник и се чувстват уязвими откъм корема.

За тях една мишка може да е обяд, но те самите могат да станат обяд на някой койот например. При кучетата не е така, те са доста по - големи и имат по - голяма сигурност и увереност.

Когато една котка се бори за живота си, най - уязвимата част от нейното тяло е корема й. Това е мястото, където всичките и жизненоважни органи са лесно достъпни. Едно докосване по корема на котка, която не е сигурна, че няма да й навредите, веднага ще задейства защитна маневра. Дори има опасност котката да Ви одраска или да ви ухапе.

Галене на котката по коремаНякои котки с течение на времето могат да се научат да бъдат галени по корема, но други никога няма да допуснат това.

Честно казано по - добре е да обръщате внимание на другите места за галене, които котките обичат.

Любимите места на котката за галене:

Това са местата, където са концентрирани техните ароматни жлези. Когато котката си търка брадичката по Вас или някакъв предмет тя оставя своята миризма. Разпространявайки миризмата си, котката се чувства по - добре, защото заобикалящата я среда й мирише познато.

Когато галите котката в тези зони те се чувстват чудесно. По този начин Вие помагате на котката да разпръсква своя аромат и да се чувства още по - щастлива. Ето кои са точките, които котките най - много обичат:

Къде трябва да галя котетоГалене на котка- Основата на брадичката – погалете внимателно Вашата котка по долната част на брадичката. Това ще накара котката Ви да мърка сладко и да се наслаждава на ласките, с които я дарявате.

- Основата на ушите – подобно на областта под брадичката това място е страхотно за разпръскване на аромат.

- Бузите и зоната зад мустаците – когато галите котката си в тези зони тя изпитва голямо удоволствие и тя обикновено ще извърти мустаците си сякаш иска да Ви каже да продължавате да я галите на същото място.

- Основата на опашката – котките обожават нежните милувки в долната част на гърба, в близост до основата на опашката.

Ако се придържате към това да галите котката си в тези четири области, любовта и доверието между вас само ще расте.
Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. kAtZa
kotenceto mi ne mi dava osobeno mnogo da q galq savsem rqdko po princip r1mji
Виж още отзиви
Коментирай
loading...