🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Защо котката ми мяука?

Ако някога сте живели с шумна котка със сигурност сте си задавали този въпрос. Защо котката мяука жално в лицето ви например рано сутрин и по този начин отнема от скъпоценния ви сън или пък ходи между краката ви, когато вървите и издава силни звуци.

Ние добре познаваме обичайните звуци, които котките обикновено издават, когато са в природата.

Това са ръмжане и съскане, които котките издават когато се бият или когато са разгонени. Тяхното мяукане обаче изглежда объркващо за нас хората.

Повечето учени, които изследват поведението на котките смятат, че те мяукат по хората, защото искат нещо, а обикновено мяукането им носи резултат. Това безспорно е вярно - мяукането върши работа, но защо е така?

Интересно е, че повечето експерти смятат, че звукът "Мяу" е разработен от котките специално за нас, защото ние го асоциираме с бебешки плач. Не е пресилено да се предположи, че котките мяукат, когато искат да получат нещо.

Котките могат да мяукат с различни честоти, сила на звука, тембър и дължина. Например умолителното "Мяу", което ви подтиква да отворите задната врата, за да излезе котката навън, може да е съвсем различно от мяукането, когато котето е гладно или когато започнете да го галите на любимото му място.

Различните котки не мяукат по един и същ начин.  Това се дължи най - вече на характера на всяка отделна котка.

Какво трябва да направите, когато котката започне да мяука прекалено често и това започне да се превръща в досаден проблем за вас?

Защо мяукат  коткитеПърво, винаги е добре да заведете котката си на ветеринарен лекар, който да определи дали всичко с нея е наред.

Ако той не открие физически и здравословен проблем, може да потърсите специалист по поведението на животните, който да отговори на въпросите ви.

Погрешно е да си мислите, че котките които мяукат твърде много имат някакъв проблем. Повечето от тях просто заявяват своите искания и изпитват удоволствие от това да мяукат.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9. Илияна
Не мога да разбера що котето ми мялка
8. мимс
аз имам доста котки но само едната е при мен другите са при баба ми знам доста за котките понеже доста съм чела за тях но и много се имам с ветеринарите на моето коте ако някои има въпроси мога да помогна :)
7. д-р БауБау
До 6. - не, разбира се. Това, което може би ще настъпи е развитието на ушна инфекция и възпаление в резултат от навлизането на вода и влага в ушните канали. Нелечението на една ушна инфекция обаче може да създаде доста големи проблеми.
6.
Имам въпрос? Вярно ли е че когато влезне вода в ушите на котките след три дена те умират
5. Таничка
Моето което мяука като мръдна понякого дори когато съм с него не знам какво иска галя го и млъква може би иска внимание катовсяко живо същество.
4. Мр.Мяу
моята котка мяука поне 50 пъти на ден . понякога мисля че котето ми има болест. Дори имаше кръв в лайната си . дори когато спъ мялка
3.
Защо когато погаля котето ми то започва да мяука
2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - щом се успокоява, когато я погалите вероятно е свикнала да й се обръща много внимание.
1. Анонимен
Значи,когато изляза от стаята и Тигра започне да си "дърдори" нещо през зъби(млъква само като ѝ се покажа или я погаля) иска внимание!?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...