🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да научите котката си да идва при вас след като я повикате?

Обучението на котката да идва след като я повикате е нещо много практично, което може дори да спаси живота й. Ако котката избяга навън и се върне при вас след като я извикате това може да я спаси от много неприятности.

Викането на котката е много практично  нещо и когато сте в къщата и искате да се уверите къде се намита котката или да я изведете навън на разходка. Ако котката ви живее едновременно навън и вътре в къщата тази команда е много полезна да я извикате в къщата, когато трябва да излизате.

Друг вариант е да извикате котката да ви следва, когато ръцете са ви заети и не можете да вземете котката. Командата е полезна и за котки които живеят изцяло на двора. Можете да ги извикате в къщата, когато наближава буря или някаква друга опасност.

Можете да научите котката си да идва при вас, когато и подвикнете или подсвирнете. Безспорно най - разпространения призив към котката да се приближи към вас е "Мац пис пис", но може да използвате и други думи или подсвирквания.

Трябва да използвате и лакомства, с които да възнаградите котката си, когато тя дойде при вас. Уверете се, че и давате нещо което котката наистина обожава, като например риба тон, сардини или някои други котешки изкушения.

След като изберете как точно да викате котката, всички членове на семейството ви трябва да правят това по един и същ начин. Котките, които имат проблеми със слуха, могат да бъдат научени да идват при вас при определени вибрации, като например потропване с крак или светлинен сигнал.

Как храната може да помогне при обучението?

Ако котката ви вече идва при вас, като чуе звука от отваряне на консерва, можете да използвате това, като допълнителна помощ при тренировките.

Как да обучим коткатаИзвикайте котката си точно преди да издадете звука на който знаете, че тя ще реагира.

Вашият призив към котката да дойде при вас трябва да бъде задължително преди другия звук. В противен случай тя ще остане с впечатлението, че я викате, за да я нахраните.

Отначало викайте вашата котка в кухнята или мястото, където се храни. След това можете да започнете да я викате и в другите стаи, като задължително след като дойде при вас я възнаграждавайте с лакомство и похвали.

Веднъж след като тя започне да идва при вас не го възприемайте като даденост и давайте награда на котката всеки път когато тя идва при вас. Ако я обучавате, когато е гладна ще постигнете много по - бърз напредък.

Кога е най - подходящото време да дресирате котката си?

Кога се обучава коткатаНай - добре е да започнете, когато още е малко котенце. Въпреки това можете да научите котката си да идва при вас, независимо на колко години е. Винаги се старайте да викате вашата котка за нещо положително.

Ако трябва да й режете ноктите или да й давате лекарство е по - добре да я намерите и да я вземете, отколкото да я викате. Не трябва да и оставяте негативни впечатления, когато идва при вас.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Здравка
Нищо не помогна
1.
Благодаря ви! Супер полезна ми беше тази статия :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...