Назад до Немска овчарка

Немска овчарка

Анатомични и физиологични особености на Немска овчарка

 • Анатомични особености на Немска овчаркаДобра костна структура
 • Клиновидна глава, пропорционална на тялото, умерено широка между ушите
 • Съотношение между черепна и лицева част – 50 на 50 %
 • Силно развити горни и долни челюсти и ножицовидна захапка
 • Средно големи и леко косо поставени очи
 • Тъмни и силно прилепнали устни
 • Прави и средно големи уши, носещи се вертикално, с раковина насочена напред
 • Холка – дълга и висока, с плавен преход към линията на гърба
 • Добре замускулени шия и гръб
 • Колко дълго живее Немската овчаркаУмерено широки гърди
 • Умерено повдигнат корем
 • Добре развити, здрави и замускулени крайници с овални лапи с твърди и тъмни възглавнички
 • Леко извита опашка, която се повдига и се носи по – високо, когато кучето е развълнувано
 • Продължителност  на живота – около 14 години
Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1070. Йорданка

Здравейте! Имам НОК на 10 години. Има хроничен проблем с лявото ухо. Възпалено е и изтича гной. Кучето е омърлушено и явно го боли. Давахме акоксиклав, биофлоксавет, доксициклин и сега клиндамицин, последователно в реда, в който са изброени. Заедно с първите три давахме на периоди и преднизолон кортико. Има промяна в състоянието, но не е напълно излекуван. Не можем да сложим капки или инжекция, защото кучето е изключително агресивно. Притеснява ме и упойката, ако се наложи промиване на ухото, защото кучето не е младо... Моля за съвет!

1069. Айри

Здравейте имам НОК на 11 месеца. Изтърпя операция за дисплазия ...имаме анемия и бабезия от кърлеж..... Храним се само с варени кокали, месо и дроб. Защото червените кръвни телца са силно занижени. От липсата им дишаме много затруднено, трудно спим.... Сега сме пък и с наднормено тегло. Как да поотслабнем?

1068. Поли
Имам немска овчарка на 10 месеца беше болно и спря да вдига ушите страшно умно куче има ли някъв хормон които може да се бие ....или да се примирим ...опитах с лепенки но за кратко ...ги вдига и пак отначало
1067. Петьо Петков
Здравейте, имам немска овчарка на 1год., дясното ухо не се вдига за постоянно, все по рядко го изправя. Пробвах с шина, но не я задържа повече от няколко дни. Може ли съвет?
1066. Нели Никитова
Немската ни овчарка е на 11месеца в много случай яде все легнала, притеснява ме дали е възможно да има здравословен проблем. Моля пишете.
1065. Бисерка Беновска
Здравейте, имам мъжкар немска овчарка на 6г, от два дни се мъчи да стане, нищо му нямаше и изведнъж го удари в задните крака. Кажете ми какво да правя, къса ми сърцето като ме погледне.. Помогнете..
1064. Бък
Здравейте, имаме немска овчарка на 9години.От три дни кучето се промени - започнаха да му текат лиги, намален апетит, спря да лае, не тича и не играе.Направихме му пълни кръвни изследвания - резултатите са добри, но кучето не се оправя. Моля за съвет как да постъпим? Благодаря предварително.
1063.
Колко е нормално да тежи немска овчарка (женска) на 5 месеца?
1062.
Имам немска овчарка и е на месец и половина и има някакви боклуци в козината къпах е и несе маха
1061. Найден
Здравейте . Искам да попитам , след колко време се появяват топките при мъжките немски овчарки . Записах му час при лекар и той откри само едното . Някой може ли да ми даде повече информация
1060. Кристиян
Здравейте имам немска овчарка на три месеца постоянно напада другото ми куче можели съвет защо го прави
1059.
Здравейте . Овчарката ми е на 7 месеца. Но сякаш има недостатъчна мускулна маса. При най малката разходка започва да се олюлява и накуцва след това дни наред . Иследванията и снимките не показсха нищо .дайте съвет 35 кг е ????
1058. Таня Димитрова
имам бебе немска овчарка от 1 седмица на 43 дни е не мига да я науча на хигиени навици пиша и ака из цялата стая ужас не се подчинява затварям я в банята и като то я пусна върши всичко в стаята имах преди години булонка по бързо се научи сега е някакъв кошмар толкова много ака и пиша където и падне . моля дайте съвет и весник напоен с неина урина слагах в банята . сладко кутре е Айра не искам да я дам на др. хора не се получава.
1057.
Педигри какъв клас са
1056. Пламема
Искам да попитам може ли малка немска овчарка да се гледа зимно време в двор?
1055.
Здравейте имам дългокосместа немска овчарка.Живее навън,има си къщичка,но когато вали леко дъжд или сняг постоянно е навън, а не в нея и е мокра.притеснява ме да не изстини или измръзне от студ.Възможно ли е?и как е добре да процедирам?
1054. Duninka
Zdr imam nemska ovcharka kato q vodq na razhodka lae kato lud po koli traktori motori vsi4ko koeto se varti ima gumi .kak da q otu4a ot tova
1053. Мими
Искам да попитам имам немска овчарка на 4 месеца със каква храна да я храня и какво трябва да давам за рахит и глисти. Предварително благодаря
1052. Велизар Летков
Много ви Благодаря!
1051. Велизар Летков
Здравейте, имам Немска овчарка на 2 месеца и половина,като го разхождаме с дъщеря ми постоянно се бута в краката ни и захапва крачолите на панталоните ни. Моля за съвет как да го отучим? Благодаря!
д-р БауБау

До 1048. Велизар Летков - не се притеснявайте, нормално е за възрастта на кученцето. Просто се опитва да играе! Може да започнете постепенно обучение. Съветваме Ви да опитате с кликер! Изпращаме Ви линк с команди, които ще Ви бъдат от полза и полезна информация относно обучението на кучето: https://baubau.bg/obuchenie-na-kucheto

Виж още отзиви
Коментирай
loading...