🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Овчарски и пастирски кучета. Кучета подкарвачи

Немска овчарка

Немска овчарка ?! Има ли човек, който да не е чувал за тази порода? Може би ще си кажете – "Едва ли?" и ще бъдете напълно прави. С красивия си и благороден вид, немската овчарка е първото куче - кино звезда.

От синия екран към синята униформа. Овчарките са първи сред полицейските кучета. Наричана още "Немско овчарско куче", тази порода е олицетворение на вярност и преданост, както като домашен любимец в семейството, така и като "служител" в органите на реда.

Произход
Германия
FCI номер на стандарта
№ 166
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група 1 - Овчарски и пастирски кучета. Кучета подкарвачи.
Секция 1 - Овчарски и пастирски кучета
American Kennel Club (AKC)
Призната - "Пастирски - Herding Dogs"
British Kennel Club (KC)
Призната - "Пастирски - Pastoral"
Класификация по интелигентност
1 група - 3 - Немска овчарка
Тегло (по FCI)
Мъжки - 30 - 40 кг
Женски - 22 - 32 кг
Ръст (по FCI)
Mъжки - 60 - 65 см
Женски - 55 - 60 см
Космена покривка (по FCI)
Черен, черен плащ с подплащници, еднотонно сиво със светли или кафеникави нюанси
Живот
Около 14 години

1. Немска овчарка

Немска овчарка - външен вид, височина, тегло, цветове (окраски) на козината, анатомични и физиологични особености, отглеждане, дресировка и обучение, здравословни проблеми, грижи за козината, история,

2. Външен вид на Немска овчарка

Външен вид на Немска овчарка, вид на космената покривка и цвят на козината, очите и носа.

3. Физическа характеристика на Немска овчарка

Физическа характеристика на Немската овчарка - ръст, тегло, тяло, глава, уши, очи, опашка

4. Характер и поведение на Немска овчарка

Какъв е характерът и поведението на Немската овчарка? Какви качества притежава?

5. Отглеждане и дресировка на Немска овчарка

Отглеждане не Немска овчарка, Грижи за козината, Грижи за малките, Дресировка и обучение.

6. Здравословен статус и проблеми при Немска овчарка

Какви са най - честите здравословни проблеми при Немската овчарка?

7. Анатомични и физиологични особености на Немска овчарка

Анатомични и физиологични особености при Немската овчарка.

8. Основни изисквания към породата Немска овчарка

Какви са основните изисквания към породата Немска овчарка - темперамент, движение и походка, анатомични, характеристики, недостатъци.

9. Исторически данни, митове и легенди за Немска овчарка

История на Немската овчарка. Селекция и разпространение на породата.

10. Интересни факти за Немска овчарка

Любопитни и интересни факти за Немската овчарка.

11. Размери - тегло и височина при немска овчарка

Таблици с ориентировъчните данни за развитие на немската овчарка.
Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1066. Йорданка

Здравейте! Имам НОК на 10 години. Има хроничен проблем с лявото ухо. Възпалено е и изтича гной. Кучето е омърлушено и явно го боли. Давахме акоксиклав, биофлоксавет, доксициклин и сега клиндамицин, последователно в реда, в който са изброени. Заедно с първите три давахме на периоди и преднизолон кортико. Има промяна в състоянието, но не е напълно излекуван. Не можем да сложим капки или инжекция, защото кучето е изключително агресивно. Притеснява ме и упойката, ако се наложи промиване на ухото, защото кучето не е младо... Моля за съвет!

1065. Айри

Здравейте имам НОК на 11 месеца. Изтърпя операция за дисплазия ...имаме анемия и бабезия от кърлеж..... Храним се само с варени кокали, месо и дроб. Защото червените кръвни телца са силно занижени. От липсата им дишаме много затруднено, трудно спим.... Сега сме пък и с наднормено тегло. Как да поотслабнем?

1064. Поли
Имам немска овчарка на 10 месеца беше болно и спря да вдига ушите страшно умно куче има ли някъв хормон които може да се бие ....или да се примирим ...опитах с лепенки но за кратко ...ги вдига и пак отначало
1063. Петьо Петков
Здравейте, имам немска овчарка на 1год., дясното ухо не се вдига за постоянно, все по рядко го изправя. Пробвах с шина, но не я задържа повече от няколко дни. Може ли съвет?
1062. Нели Никитова
Немската ни овчарка е на 11месеца в много случай яде все легнала, притеснява ме дали е възможно да има здравословен проблем. Моля пишете.
1061. Бисерка Беновска
Здравейте, имам мъжкар немска овчарка на 6г, от два дни се мъчи да стане, нищо му нямаше и изведнъж го удари в задните крака. Кажете ми какво да правя, къса ми сърцето като ме погледне.. Помогнете..
1060. Бък
Здравейте, имаме немска овчарка на 9години.От три дни кучето се промени - започнаха да му текат лиги, намален апетит, спря да лае, не тича и не играе.Направихме му пълни кръвни изследвания - резултатите са добри, но кучето не се оправя. Моля за съвет как да постъпим? Благодаря предварително.
1059.
Колко е нормално да тежи немска овчарка (женска) на 5 месеца?
1058.
Имам немска овчарка и е на месец и половина и има някакви боклуци в козината къпах е и несе маха
1057. Найден
Здравейте . Искам да попитам , след колко време се появяват топките при мъжките немски овчарки . Записах му час при лекар и той откри само едното . Някой може ли да ми даде повече информация
1056. Кристиян
Здравейте имам немска овчарка на три месеца постоянно напада другото ми куче можели съвет защо го прави
1055.
Здравейте . Овчарката ми е на 7 месеца. Но сякаш има недостатъчна мускулна маса. При най малката разходка започва да се олюлява и накуцва след това дни наред . Иследванията и снимките не показсха нищо .дайте съвет 35 кг е ????
1054. Таня Димитрова
имам бебе немска овчарка от 1 седмица на 43 дни е не мига да я науча на хигиени навици пиша и ака из цялата стая ужас не се подчинява затварям я в банята и като то я пусна върши всичко в стаята имах преди години булонка по бързо се научи сега е някакъв кошмар толкова много ака и пиша където и падне . моля дайте съвет и весник напоен с неина урина слагах в банята . сладко кутре е Айра не искам да я дам на др. хора не се получава.
1053.
Педигри какъв клас са
1052. Пламема
Искам да попитам може ли малка немска овчарка да се гледа зимно време в двор?
1051.
Здравейте имам дългокосместа немска овчарка.Живее навън,има си къщичка,но когато вали леко дъжд или сняг постоянно е навън, а не в нея и е мокра.притеснява ме да не изстини или измръзне от студ.Възможно ли е?и как е добре да процедирам?
1050. Duninka
Zdr imam nemska ovcharka kato q vodq na razhodka lae kato lud po koli traktori motori vsi4ko koeto se varti ima gumi .kak da q otu4a ot tova
1049. Мими
Искам да попитам имам немска овчарка на 4 месеца със каква храна да я храня и какво трябва да давам за рахит и глисти. Предварително благодаря
1048. Велизар Летков
Много ви Благодаря!
1047. Велизар Летков
Здравейте, имам Немска овчарка на 2 месеца и половина,като го разхождаме с дъщеря ми постоянно се бута в краката ни и захапва крачолите на панталоните ни. Моля за съвет как да го отучим? Благодаря!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...