Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №15. Научете кучето на командата "ИЗЧАКАЙ"

Командата "Изчакай" заповядва на кучето да спре да се движи и да изчака на едно място, докато не му дадете разрешение да продължи. Това е полезна команда и може да предпази кучето Ви от неприятни и опасни ситуации.

Какво ви е необходимо?

Не е нужно някакво специално оборудване, за да научите кучето си на командата "Изчакай". В този случай няма нужда да му давате хранителна награда, тъй като наградата за него ще бъде това да излезе навън и да се пораздвижи.

Кога да използваме командата "Изчакай"?

Командата може да се използва в няколко ситуации. Използвайте я преди да позволите на кучето си да излезе на двора и преди да го изведете навън на каишка. Може да използвате командата и когато го изваждате от неговата клетка.

Как да научете кучето си да изчаква?

Не трябва да правите отделни тренировъчни сесии, за да научите кучето си на тази команда. Просто трябва да използвате командата всеки път, когато изкарвате кучето на разходка или го освобождавате от клетката му.

Когато кучето е готово да излезе навън или да се измъкне от клетката си му подайте командата "Изчакай". Отворете леко вратата и ако то се втурне да излиза затворете бързо вратата. След това му подайте командата отново. Всеки път когато му подавате командата отваряйте леко вратата и ако то бърза да излиза я затваряйте преди да се е измъкнало.

В ранните етапи на обучение възнаграждавайте всяко колебание. Ако кучето Ви се колебае, след като сте му подали командата "Изчакай", наградете го и отворете вратата. След като отворите вратата му подайте команда, която му разрешава спокойно да продължи напред.

Когато кучето започне да чака при подаване на командата, го оставете да почака известно време, преди да го пуснете да излезе. След като кучето се подчинява и стои известно време на позиция, можете да започнете да отваряте по-широко вратата. Бъдете готови обаче да затворите бързо вратата, ако кучето се спусне рязко да излиза.

След като практикувате тази команда няколко дни, кучето трябва да е в състояние да стои на прага на вратата, дори и тя да е широко отворена, докато не му подадете команда с която да му разрешите да излезе навън.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
До 1. - нормално е на тази възраст все още да не Ви слуша, защото той реално е все още бебе. Възрастта е идеална за започване и на по - сериозно обучение.
1.
Здравеите.Моето куче е немски мини шпиц,тои е вече на 4 месеца,уча го но тои е все така нетърпелив и никога не ме слуша
Виж още отзиви
Коментирай
loading...