Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №1. Обучение с кликер

  • Трудност: Лесно
  • Необходими условия: Няма
  • Необходими неща: Кликер*, лакомства

Защо препоръчваме кликер за обучаване на вашето куче?! - Това е лесен, но много ефективен метод, който всеки собственик на куче трябва да вземе под внимание. Не е нужно да знаете много за обучението на кучетата, за да използвате този метод.

По принцип целта на кликера е кучето да бъде възпитано на добро поведение. Всеки път, когато натиснете кликера, това означава, че кучето е направило нещо добро и по този начин вие го поощрявате. Начинът, по който обучавате кучето да отговаря на кликера е като просто го щракнем и дадем лакомство за награда.

Няма да отнеме много време на кучето ви, за да разбере, че всеки път когато чуе кликера ще му дадете лакомство. Това е важна стъпка в обучението с кликер на вашето куче. Друг термин, който ще използваме е "джакпот". Това е допълнителна награда, която давате на своя любимец, когато се е справило изключително добре или е направило перфектно ново упражнение за първи път.

Стъпка 1: Кликнете и дайте лакомство на кучето.

Как се тренира куче с кликерСтъпка 2: Повторете това около 30 пъти. Това ще научи кучето да асоциира кликването с получаването на лакомство.

Стъпка 3: За да поддържате тази връзка е важно да следвате правилото - никога да не кликате без да давате лакомство на кучето и никога да не му давате лакомство, без да сте кликнали. Има едно изключение от това правило и това е командата "Ела", която е разгледана в Урок №4.

Съвет

След известно време кучето ще спре това, което прави и веднага ще дойде при вас, за да му дадете лакомство.

кликерПоради това може да се изкушите да използвате кликера, за да го извикате да дойде при вас. Не използвайте кликера по този начин!

Той е предназначен да формира поведение и използването му като средство за повикване може да научи кучето ви да го избягва или да прави обратното на това, което искате да го научите.

 ***термин***

*Кликер - устройство, което произвежда щракащ звук и спомага за приучване на кучето на основните команди за общо послушание.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 10 оценки

Свързани продукти

Отзиви

д-р БауБау
До 38. Вера - доста време ще е необходимо предвид възрастта й, но е чудесно, че сте спечелили доверието й. За да свикне по-лесно с каишката трябва да я вижда постоянно в началото, поставяйте я за малко, след което я махайте отново. Като с времето увеличавате времето, през което то стои с каишката. След като Ви даде да я сложите й дайте лакомство и я похвалете и погалете. С постоянство и търпение ще свикне! Адмирации и за домът, който сте осигурили на кученцето!
Вера
Намерихме на улицата изхвърлено Чау чау на 7 г. Женска. Стопаните й живеят наблизо но не се грижат за нея. Твърдят, че е много лоша и хапе. От няколко месеца се опитваме да я превърнем в наш домашен любимец. Оказа се много добро и обичливо животно. Но няма никакви навици. Живяла е 2 г. на улицата. Подстригахме, изкъпахме и ваксинирахме. Но как да я научим да се разхожда на каишка, да идва, когато я повикаме. Вече се научи да се храни в двора ни и да идва да спи нощем на топлото легло, което сме й направили.
д-р БауБау
До 36. Petya - така е свикнал, затова проявява подобен тип поведение! На тази възраст би следвало вече да остава само у дома. Сега, то знае и му е станало навик, че щом драска и лае ще му бъде обърнато внимание.
Petya
Здравейте имам кане корсо на 2г и половина. Проблема ми е че не мога да го оставям сам в къщи на сака де и винаги трябва да е с нас в противен случей лае и драска по вратата!
д-р БауБау
До 34. Elly - може, разбира се. Но вероятно ще е нужно малко повече време за усвояване на определената команда!
Коментирай
loading...