🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №1. Обучение с кликер

  • Трудност: Лесно
  • Необходими условия: Няма
  • Необходими неща: Кликер*, лакомства

Защо препоръчваме кликер за обучаване на вашето куче?! - Това е лесен, но много ефективен метод, който всеки собственик на куче трябва да вземе под внимание. Не е нужно да знаете много за обучението на кучетата, за да използвате този метод.

По принцип целта на кликера е кучето да бъде възпитано на добро поведение. Всеки път, когато натиснете кликера, това означава, че кучето е направило нещо добро и по този начин вие го поощрявате. Начинът, по който обучавате кучето да отговаря на кликера е като просто го щракнем и дадем лакомство за награда.

Няма да отнеме много време на кучето ви, за да разбере, че всеки път когато чуе кликера ще му дадете лакомство. Това е важна стъпка в обучението с кликер на вашето куче. Друг термин, който ще използваме е "джакпот". Това е допълнителна награда, която давате на своя любимец, когато се е справило изключително добре или е направило перфектно ново упражнение за първи път.

Стъпка 1: Кликнете и дайте лакомство на кучето.

Как се тренира куче с кликерСтъпка 2: Повторете това около 30 пъти. Това ще научи кучето да асоциира кликването с получаването на лакомство.

Стъпка 3: За да поддържате тази връзка е важно да следвате правилото - никога да не кликате без да давате лакомство на кучето и никога да не му давате лакомство, без да сте кликнали. Има едно изключение от това правило и това е командата "Ела", която е разгледана в Урок №4.

Съвет

След известно време кучето ще спре това, което прави и веднага ще дойде при вас, за да му дадете лакомство.

кликерПоради това може да се изкушите да използвате кликера, за да го извикате да дойде при вас. Не използвайте кликера по този начин!

Той е предназначен да формира поведение и използването му като средство за повикване може да научи кучето ви да го избягва или да прави обратното на това, което искате да го научите.

 ***термин***

*Кликер - устройство, което произвежда щракащ звук и спомага за приучване на кучето на основните команди за общо послушание.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 11 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

40. Краси

Здравейте, обучението с кликер много ни допада, на мен и моето куче. Имам един въпрос. Защо навсякъде пише, кликера да не се използва за повикаване на кучето? Поздрави.

39. д-р БауБау
До 38. Вера - доста време ще е необходимо предвид възрастта й, но е чудесно, че сте спечелили доверието й. За да свикне по-лесно с каишката трябва да я вижда постоянно в началото, поставяйте я за малко, след което я махайте отново. Като с времето увеличавате времето, през което то стои с каишката. След като Ви даде да я сложите й дайте лакомство и я похвалете и погалете. С постоянство и търпение ще свикне! Адмирации и за домът, който сте осигурили на кученцето!
38. Вера
Намерихме на улицата изхвърлено Чау чау на 7 г. Женска. Стопаните й живеят наблизо но не се грижат за нея. Твърдят, че е много лоша и хапе. От няколко месеца се опитваме да я превърнем в наш домашен любимец. Оказа се много добро и обичливо животно. Но няма никакви навици. Живяла е 2 г. на улицата. Подстригахме, изкъпахме и ваксинирахме. Но как да я научим да се разхожда на каишка, да идва, когато я повикаме. Вече се научи да се храни в двора ни и да идва да спи нощем на топлото легло, което сме й направили.
37. д-р БауБау
До 36. Petya - така е свикнал, затова проявява подобен тип поведение! На тази възраст би следвало вече да остава само у дома. Сега, то знае и му е станало навик, че щом драска и лае ще му бъде обърнато внимание.
36. Petya
Здравейте имам кане корсо на 2г и половина. Проблема ми е че не мога да го оставям сам в къщи на сака де и винаги трябва да е с нас в противен случей лае и драска по вратата!
35. д-р БауБау
До 34. Elly - може, разбира се. Но вероятно ще е нужно малко повече време за усвояване на определената команда!
34. Elly
Здравейте, имам пекинез на 1 година! Искам да попитам дали кучето ми може да започне обучението си сега и или вече е късно. Благодаря предварително!
33. д-р БауБау
До 32. Гери - с какво точно да Ви помогнем в случая? Вие сте стопаните, които определят колко дълга ще бъде разходката на кучето.
32. Гери
Моето куче днес сутринта от 5:30 до 7:10 едвам едвам го прибрахме.Моля помогнете!
31. ани
Мерси др. Бау бау
30. д-р БауБау
До 28. - опитайте да тренирате команди преди кученцето да е яло и е леко гладно. Така ще привлечете и неговото внимание.
29. Т
Моето немско овчарче е на 55 дни, от една седмица го тренираме без кликер и за тази седмица научи 4 команди и почти има хигиенни навици. Лудо е по сирене и плодове, ползваме парченца круша, нектарина и ананас за награда, уча го на "до мен" с ементал, забоден на вилица и вече ходи до мен и без да държа лакомство, а започнах да го уча на тази команда едва завчера. Ползвам Вашите съвети и съм Ви много благодарна за полезните статии!
28.
Здравейте, Имам jack russell на 2 месеца. Взех му кликер и лакомства и започнах от първия урок. Обаче кучето не е от лакомите и дори му остава храна в купичката .Та не ми се вижда много "заинтригуван" от наградата която му давам. Някакъв съвет? Благодаря
27. д-р БауБау
До 24. анонимно - отговорили сме ви тук: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B5
26. д-р БауБау
23. Малак Померан - да
25. д-р БауБау
До 22. emi - следната статия ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D0%BD-%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0
24. анонимно
можели съвет как да науча кучето ми на своето име без кликер
23. Малак Померан
Здравейте , имам малък (40дни) Померан кликарът ще ми помогнели за дресировката ?
22. emi
zdr te imam nemska ov4arka na dva meseca kak moga da go nau4a da hodi po malka i golqma nujda tam kadeto iskam
21. д-р БауБау
До 20. pokemon.bg - като се има предвид, че цели 4 години е бил в една обстановка, сега ще е необходимо доста време за да успее напълно да привикне към новата среда. Ако смятате, че не може да преодолее този стрес може да потърсите успокояващи таблетки (има на билкова основа) във вет.аптеки и клиники и да му давате в моментите на най-голям стрес.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...