Назад до Кучета

Кога се налага кучето да стои в клетка?

Винаги ще съществуват дебати, относно най - добрия начин, по който да се грижите за вашите домашни любимци.

Що се отнася до затварянето на кучето в клетка за определен период от време, мненията са много разнопосочни.

В настоящата статия ще ви покажем безспорните ползи от това да обучите кучето си (когато размерът му го позволява) да влиза и стои в клетка.

Клетката ще ви помогне да отгледате вашето кученце - кученцата не пристигат в дома ви обучени и отначало те не знаят кои са безопасните предмети за дъвчене.

От десетилетия клетките се използват като стандартно средство за възпитание на малките кученца, когато се настанят в нов дом. Според много хора обучението на кучето да стои в клетка е спасило безброй кученца от наранявания или от опасността да сдъвчат нещо, което ще им навреди.

Как да науча кучето да стои в клеткаКогато превозвате домашния си любимец с колата, той е на сигурно място в клетката - повечето хора предпочитат кучетата им да се движат свободно из колата, когато пътуват, но това крие своите рискове.

Кучетата могат да отидат отпред при шофьора и да го разконцентрират, докато шофира или да провеят глава през прозореца и рискуват да се наранят.

Когато кучето ви се намира в клетка по време на път всички в колата са защитени. Кучетата разсейват шофьорите, а всички ние знаем, че отвличането на вниманието може да доведе до инциденти.

В случай на инцидент необезопасеното куче може да бъде наранено или да нарани някой от другите пътници в колата. От друга страна, ако кучето не е наранено след инцидент то може да избяга, докато спасителните екипи ви помагат. Всичко това прави използването на клетка, когато пътувате в колата, едно разумно и безопасно решение за вашето куче.

Клетката помага на вашия четириног приятел да бъде по - спокоен, когато трябва да посетите ветеринаря - често когато животните имат нужда от лечение във ветеринарна клиника те трябва да бъдат затворени в клетки. Ако кучето ви е обучено да стои в клетка, за него ще бъде много по - малко стресиращо да се адаптира към средата във ветеринарната клиника.

Куче в клеткаКученце и клеткаКуче, което още от своето детство е научено, че клетката е безопасно място за него ще се чувства много по - добре, когато му се наложи да стои в клетка в клиниката. Когато бъде изписано за домашно лечение, клетката ще го предпази от повторно нараняване или увреждане.

Клетката може да спаси живота на кучето, когато настъпи някакво бедствие - всички ние знаем за разрушителната сила на наводненията, земетресенията и ураганите. Когато бедствието настъпи често се налага домашния любимец да бъде поставен в клетка, за да не се нарани. Това може да стане от неговите собственици или от спасителните служби, ако се изгуби.

Отново кучетата, които са обучени да стоят в клетки ще преминат през всичко това изпитвайки много по - малко стрес. Вероятно сте забелезали, че по време на буря с гръмотевици, вашият любимец предпочита да се скрие на сигурно място. Ако бъде научен да стои в клетка, за него това ще бъде най - спокойното място.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки

Свързани продукти

"CLIX Professional Whistle" - Професионална свирка за обучение на кучета
22.52
лв
20.85
лв
Промо -7% Актуално в Зоомагазина

Отзиви

За безопасност:
Също така и когато кучето е в клетка заспива по - лесно, а и Вие също сте в безопасност, тъй като сме чували за истории, в които куче напада и хапе стопанина си през нощта! КЛЕТКАТА Е ЕДНО ОТ НАЙ - ВАЖНИТЕ НЕЩА ПРИ ПРИСПОСОБЯВАНЕТО И ТРЕНИРОВКАТА НА ВСЯКО КУЧЕ! :)
Коментирай
loading...