🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №16. Научете кучето на командата "НАЗАД"

Командата "Назад" е забавен трик, който обаче в някои ситуации може да бъде полезен. Можете например да подадете тази команда, ако искате кучето Ви да се отдръпне от някоя отворена врата, да се отдалечи от Вас, когато си играете или просто за да впечатлите приятелите си.

Какво ви е необходимо?

Не е нужно някакво специално оборудване, за да обучите кучето си да се отдалечи от Вас. Трябва Ви само шепа лакомства. Ако обучавате кучето си с кликер, ще Ви е необходим и кликер.

Ето как трябва да премине обучението:

Стъпка 1: Започнете като дадете на кучето си командата да стои на място. Ако то не е обучено добре върху тази команда, ще трябва първо да я отработите преди да продължите по-нататък.

Стъпка 2: Отдалечете се на няколко крачки от кучето си и след това се обърнете и го погледнете.

Стъпка 3: Подайте на кучето си команда "Назад" и след това започнете да се движите към него. Някои кучета ще направят крачки назад, след като започнете да се движите към тях.

Стъпка 4: Ако кучето Ви не започне да отстъпва назад, докато се движите към него, продължете да се движите напред  и изпънете тялото си леко напред.

Стъпка 5: Веднага след като кучето отстъпи няколко крачки назад го поощрете или щракнете с кликера и му дайте лакомство.

Стъпка 6: Повечето кучета се научават бързо на тази команда. Практикувайте гореспоменатите стъпки по няколко минути всеки ден и много скоро кучето ще отговаря на командата "Назад".

Трудности:

Ако кучето Ви не се отдръпва назад, ако следвате стъпките по-горе, значи е необходимо да насърчите кучето си малко повече.  Продължете да вървите към него, както е обяснено в Стъпки 3 и 4.

Когато стигнете до Вашето куче, използвайте крака си и леко го избутайте назад. Веднага след като то се премести назад го поздравете, щракнете с кликера и му дайте лакомство. Някои кучета ще се дръпнат настрани, а не назад, когато изпълните стъпките по-горе.

Ако това се случва с Вашето куче може да се наложи да преместите тренировките в тесен коридор или друго затворено пространство. Следвайте стъпките описани по-горе и се уверете, че кучето няма къде другаде да отиде, освен назад.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...