Назад до Кучета

"Защо кучето ми не носи топката?"

Въпрос: Моето куче гони топката, която му подхвърлям, но не я връща обратно при мен. Как да го науча да ми носи обратно топката, а не да бяга наоколо с топка в устата?

Отговор: Играта "Донеси" е много по - забавна, когато не вървите след кучето си и взимате топката от устата му, когато то я хване.

Трябва да оставите кучето само да се върне при вас с топката, но първо трябва да установите причината да не го прави.

Защо вашето куче държи топката?

Има няколко възможни причини за това кучето да не ви връща топката. Понякога това може да е вследствие на здравословен проблем. Обикновено кучетата, които страдат от тазобедрена дисплазия връщат 2-3 пъти топката, след което отказват да го правят, поради силните болки, които изпитват.

Други кучета си намират по - забавни дейности от това да ви донесат топката. Например някои кучета предпочитат да гризат топката след като се "доберат" до нея пред това да я върнат на стопанина си.

Някои кучета обичат да бъдат преследвани и да преследват. За тях най - забавната част от играта е когато стопанина им тича зад тях, за да се опитва да вземе топката. Ако искате да избегнете това поведение не бягайте след кучето и му давайте награда, когато донесе топката при вас.

Някои кучета не връщат топката, защото възприемат това като наказание. По същия начин куче, на което е дадено команда да седне, след като е донесло топката може да помисли това, като загуба на свободата си. Поддържайте играта забавна, за да бъде кучето ви щастливо.

Накарайте кучето си да разбере правилата на играта

Как да научим куюето да връща топкаКучето може да не връща топката, защото просто не знае как се играе играта. Инстинктивно кучетата тичат след движещи се обекти и ги сграбчват в устата си.

Те обаче не могат да разберат, че трябва да върнат обекта, който са захапали обратно при стопанина си. Време е да започвате обучението. Ще намерите основните стъпки: ТУК.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Йоана
Моето куче е на 6 месеца и като му хвърля топка и му викна Донеси то утива до топката подушва я и идва при мен дори не я захапва какво да направя ???
Виж още отзиви
Коментирай
loading...